برای جلوگیری از ورود آفات باید کانونهای ورود آفات در داخل و خارج استان خوزستان روزانه رصد شوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه رکن اصلی تولید محصولات کشاورزی تغذیه میباشد گفت: به دلیل بارندگی کم احتمال بروز آفات و بیماریها در محصولات پاییزه بیشتر شده است.
خدارحم امیری زاده افزود: برای جلوگیری از ورود آفات باید کانونهای ورود آفات در داخل و خارج استان روزانه رصد شوند.
وی با تاکید بر تغذیه کودی مناسب جهت پیشگیری از کاهش تولید اظهار داشت: طی پیگیریهای صورت گرفته قرار است کود اضافه بر سهمیه به استان تخصیص داده شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان نیز در این جلسه گفت: در سال جاری تنها در دی ماه بارندگی مفید در استان وجود داشت که مزارع دیم تحت تاثیر کاهش بارندگی قرار میگیرند و با توجه به کاهش کشت تابستانه و محدودیت در کشتهای پاییزه درآمد کشاورزان تحت الشعاع این موضوع قرار میگیرد.
تورج نوروزی افزود: بر اساس برنامه مصوب ۱۴۰۱-۱۴۰۰ معاون حفاظت و بهره برداری از منابع آب خوزستان سطح کشت محصولات فصلی ۴۴۷ هزار و ۱۸۰ هکتار و کشتهای دائمی ۶۰۰ هزار و ۱۲۸ هکتار میباشد
وی با بیان اینکه در حال حاضر در مرحله داشت محصولات پاییزه قرار داریم و مبارزه با علفهای هرز در مزارع گندم صورت گرفته است تصریح نمود: به دلیل بارندگی کم احتمال بیماریهای قارچی مینوز برگ، کک نباتی و سوسک سیاه در مزارع گندم زیادتر شده است و کشاورز نباید منتظر ظهور آفت و بیماری شود و سپس با آن مبارزه کند بلکه باید از راههای پیشگیری استفاده نماید، زیرا برای کشاورز هزینه در بر خواهد داشت.
نوروزی ادامه داد: باید قارچ کش در مرحله گره و ظهور برگ پرچم استفاده شود، زیرا برگ پرچم کارخانه غذاسازی است.
بیشتر بخوانید:کشاورزی خوزستان در مسیر توسعه
وی بر مصرف کود بصورت آبیاری یا محلول پاشی تاکید کرد و افزود: اگر کودهای محلول بخصوص اوره به صورت محلول وارد گیاه نشود بصورت ازت معلق به هوا وارد میشود.