داور جشنواره « زیر چتر لبخند» گفت: جشنواره طنز رادیو گام موثری برای رسیدن به بالاترین کیفیت طنز در رادیو است.
وی افزود: کار جشنواره در حقیقت ایجاد یک فضای رقابتی است تا برنامه سازان با به کارگیری قوه خلاقه بتوانند برنامه هایی را طراحی و تولید کنند که تکراری نباشد.
داور جشنواره «زیر چتر لبخند» درباره استفاده از استعدادهای کشف شده در این گونه جشنوارهها در صدا و سیما گفت: هنرمندان از راههای مختلفی همچون دانشکده، آزمون کلاس های گویندگی، جلسات آموزشی و مسابقات گویندگی و اجرا که جشنواره هم یکی از این راههاست، جذب صدا و سیما میشوند و غالبا استعداد های کشف شده بعد از آموزش های اولیه جذب صدا و سیما می شوند.
داور جشنواره «زیر چتر لبخند» درباره موفقیت شرکت کنندگان در بخش حرفه ای گفت: آثار رسیده به این بخش بطور میانگین با امتیازی بین ۷۰ تا ۸۰ درصد توانستند در ساحت طنز جلوه گری کنند، البته برنامه هایی موفق تر از سایر برنامه ها هم در میان آثار حرفه ای دیده می شد که با درصد بالاتری درخشیده اند.
وی درباره معیارهای ارزیابی در این جشنواره گفت: نخستین و مهمترین معیار من در ارزیابی این برنامه ها این است که بدون هیچ پیش داوری ذهنی شنونده برنامه باشم، اگر از آن لذت بردم به دنبال پاسخ این سوال می گردم که «چه دلیلی باعث شد من جذب این برنامه شوم؟» پس از آن با دقتی تخصصی به دنبال نقاط قوت آن می گردم و آن وقت به تهیه کنندگی خلاقانه و صحیح، گویندگی درست و شایسته، متن عالی، موسیقیهای به جا و ریتم مناسب می رسم که همه این عوامل در کنار هم باعث تولید اثری جذاب و شنیدنی می شوند.
آقای یوسف نیا افزود: این برنامهها برای عامه مردم ساخته شده اند و به قشر خاصی تعلق ندارند. اگر یک برنامه را خواص بپسندند و مردم بفهمند، یعنی این اثر، خوب است و ماندگار می شود.
وی در پاسخ این سوال که «رادیو صبا در ایجاد لبخند و شادی مردم چقدر موفق بوده است» گفت: با راهاندازی رادیو صبا ایجاد نشاط و خنده و شادی مردم به صورت تخصصی به این شبکه رادیویی اختصاص داده شد. البته در تمام شبکه ها برنامه های شاد و طنز ساخته می شود ولی به صورت تخصصی و اینکه یک شبکه تمام همتش تولید برنامههای شاد و پرنشاط باشد تنها در رادیو صبا اتفاق میافتد.
داور جشنواره «زیر چتر لبخند» درباره بیان مسائل و دغدغه های مردم با نگاهی طنز در این شبکه گفت: ساحت طنز بیان دغدغه های مردم است و نویسنده نباید آنها را به سخره بگیرد و به صورت نقد دلسوزانه برنامه بسازد. در طنز، بیان دغدغه ها و مشکلات مردم باید با مهربانی و بی غرض و عاری از خشونت و عصبانیت باشد.
وی افزود: وظیفه طنز فقط بیان دغدغه های مردم نیست، طنز جلوه های دیگری هم مثل فکاهه، لطیفه و مطایبه دارد و گاهی لازم است، با بیان یک لطیفه ساده، شادی و لبخند را به مردم هدیه داد.
آقای یوسف نیا درباره استفاده از شعر طنز در آثار رسیده به جشنواره گفت: برخی از شرکت کننده ها به خوبی از ظرفیت شعر طنز استفاده کردند و برخی نیز موفق تر بودند و با به کارگیری این ابزار با بیانی شیرین تر و موثرتر پیام خود را با موضوعات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی روز جامعه به گوش مخاطب رساندند که قابل تقدیر است.
داور جشنواره «زیر چتر لبخند» درباره ارزیابی آثار رسیده به بخش مردمی گفت: نباید از شرکت کنندگان در این بخش توقع بالایی داشت ولی در کل، آثار رسیده دارای نقاط قوت زیادی هستند که قابل تقدیر است.نکته قابل توجه در این آثار این است که با شنیدن برنامه های ساخته شده در بخش مردمی حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد ساختار و محتوای این برنامه ها تحت تاثیر برنامه های رادیویی بوده است و این یعنی شرکت کنندگان در این جشنواره علاوه بر داشتن استعداد طنز ، از شنوندگان ثابت رادیو هستند.
وی درباره موضوعات آثار رسیده به جشنواره گفت: در آثار رسیده به این جشنواره موضوعات گسترده ای وجود دارد، از برجام گرفته تا آلودگی هوا، فوتبال، روابط خانوادگی، موضوعات اجتماعی و اقتصادی در مجموع طنز، حوزه گسترده ای دارد و آثار رسیده به جشنواره موضوعات زیادی را پوشش داده است.
خانم مریم جلالی رئیس کاخ موزه نیاوران و از اهالی صداوسیما، آقایان سعید یوسف نیا شاعر و مدیر سابق رادیو صبا و امیرحسین مدرس مجری و نویسنده هیات داوران جشنواره «زیر چتر لبخند» هستند و اسامی نامزدهای دریافت جایزه را نهم اسفند معرفی خواهند کرد.