نرگس زارهای شهرستان کازرون در غرب فارس به ثبت ملی رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، جوکاری رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کازرون گفت: مراتع گل نرگس جره و بالاده و بلبلک شهرستان کازرون در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت.
وی افزد: اگر چه دشت و کوهپایههای زاگرس در استانهای فارس، خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد محل رویش این گل است، اما با توجه به پرورش یافتن با قدمت زیاد و به صورت ارگانیک در نرگس زارهای کازرون، این گل از لحاظ رایحه و زیبایی در صدر دیگر مناطق قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان کازرون گفت: بزرگترین نرگس زار دیم کشور با قدمت 100 ساله، در بخش جره و بالاده این شهرستان واقع شده است و هر سال میزبان بسیاری از گردشگران از نقاط مختلف کشورمان است.
نرگس زار جره به وسعت تقریبی ۳۰ هکتار نیز در فاصله ۵۱ کیلومتری شهر کازرون حد فاصل روستاهای جره و محمد آباد قرار دارد. ، این منطقه از سوی انجمن گل و گیاه کشور به عنوان خانه نرگس ایران معرفی شده است. ویژگی این نرگس زار دیم بودن آن است.
نرگس زار بلبلک کازرون به وسعت حدود 6 هکتار در فاصله ۴۱ کیلومتری شهرستان کازرون حد فاصل روستاهای اسد آباد و بلبلک قرارگرفته است.
سطح قابل برداشت گل نرگس در شهرستان کازرون ۲۰۰ هکتار و با متوسط ۵۰ شاخه در متر مربع است.
پیش بینی میشود ۱۰۰ میلیون شاخه گل امسال از نرگس زارهای این شهرستان برداشت و به سراسر نقاط ایران و کشورهای حاشیههای خلیج فارس و آسیای میانه صادر شود.
انواع گل نرگس کازرون، شهلا، پُر پَر، هزار پَر و شیپوری است، که از میان آنها نرگس شهلا به جهت داشتن زیبایی و بوی ویژه مشهور است.
نیاز آبی کم، مقاوم بودن به شرایط نامساعد محیطی، اشتغال زایی، درآمد مناسب و جذب گردشگران از مزایا و اهمیت کشت و توسعه گل نرگس است.