سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد کیش، حفظ و احیای زیست بومهای مرجانی را به عنوان مهمترین و پرتولیدترین اکوسیستم دریایی کیش از اولویتهای این سازمان برشمرد.
پورزادی، افزود: امسال صد در صد بودجه مربوط به طرحهای اداره محیط زیست با در نظر گرفتن اولویتها به حفظ و احیای زیستگاههای مرجانی اختصاص یافته است.
وي عنوان کرد: وجود مرجانها علاوه بر ایجاد شفافیت و زیبایی سواحل، مهمترین عامل جذب توریست بوده و حیات آبزیان بسیاری به آنها وابسته است.
سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد کیش با اشاره به اينكه در ارزیابی طرحهای توسعه ای، ارزش اقتصادی مرجانهای کیش در نظر گرفته شود، گفت: ارزش هر یک مترمربع خدمات اکوسیستمی مرجان ها، ۴۷هزار دلار در سال تخمین زده میشود.
سعید پورزادی مطالعه بر روی مرجانهای خلیج فارس و کمک به ایجاد مزارع تکثیر این آبزیان، به دلیل مقاومت بیشتر مرجانهای این حوزه در مقابل تنشهای بالای دمایی و با توجه به پیامدهای پدیده تغییرات اقلیمی بر سایتهای مرجانی دنیا، از جنبه ملی و بین المللی حائز اهمیت است.
وي اظهار داشت: مرجانهای کیش از امکان احیای طبیعی بسیار بالایی برخوردار هستند و این موضوع اهمیت حفاظت از زیستگاههای از بین رفته را دوچندان میکند.
پورزادي گفت: اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش برنامههای متعددی برای حفاظت و احیای زیستگاهها را در دستور کار خود قرار داده است.
وی افزود: با توجه به نتایج مطالعات انجام شده در حوزه محیط زیست، ایجاد زیستگاههای مصنوعی و پارکهای دریایی با هدف کاهش فشار بر زیستگاههای طبیعی از اولویتهای مهم اداره محیط زیست بوده و طرحهای مطالعاتی، حفاظتی و اجرایی متعددی در این حوزه برای حفاظت و احیای زیست بوم دریایی کیش انجام و در حال پیگیری است.
سرپرست معاونت عمرانی و زیربنایی منطقه آزاد کیش گفت: ایجاد زیستگاههای مصنوعی با ساخت و نصب چندین مجسمه در آبهای شرق جزیره، کاشت و قلمه زدن مرجان در قالب طر حهای پایلوت، ساخت زیستگاه مصنوعی با سنگهای مرجانی و نصب ریف بالها از مهمترین اقدامات اجرایی اداره محیط زیست کیش در زمینه ساخت و احیای زیست بوم مرجانی و ذخایر آبزیان در سالهای گذشته بوده است.
پورزادي گفت: هم اكنون ایجاد پارک دریایی، افزایش سایتهای غواصی مصنوعی، بویه گذاری سایتهای مرجانی اصلی و ایجاد بزرگترین مرکز تکثیر مرجانها از اولویتهای مدنظر اداره محيط زيست كيش است.