تلاش میشود باهمت و پیگیری بیشتر، عقبماندگیهای استان در حوزه شاخصهای توسعه، به میانگین کشوری برسد.
سید حامد عاملی استان اردبیل را بهعنوان اولین استان کشور بعد از انقلاب و جزو استانهای مولود انقلاب، عنوان کرد و افزود: اردبیل در فروردینماه سال ۱۳۷۲ بهعنوان استان در نقشه کشور مشخص و گامهای اولیه برای توسعه آن برداشته شد.
استاندار اردبیل با اشاره به اقدامات انجامگرفته بعد از استان شدن اردبیل، تصریح کرد: این مزیت، نقطه عطفی در تاریخ توسعه و پیشرفت استان، در حوزه توسعه روستاها و راهها، توسعه شهری و زیرساختهای اقتصادی و عمرانی بود.
عاملی بیان کرد: بعد از استان شدن، اتفاقات بسیار مهمی رخداده و با اینکه برخی از این پیشرفتها قبل از استان شدن نیز در اردبیل شروع شده بود، ولی در بحث زیرساختها از جمله جادهها، عقب بودیم.
وی گفت: در حوزه بزرگراهی، میانگین کشوری در بزرگراهها نسبت به جادههای اصلی و فرعی ۲۴ درصد بوده که این میزان در استان یازده درصد است.
استاندار اردبیل اظهار کرد: برای اینکه، این عقبماندگیها جبران شود، کارهای مهمی در استان شروع شده که از جمله کارهایی که باید به نتیجه برسد، بحث بزرگراه شمال به جنوب استان بوده که بخشی انجام شده و مابقی در حال انجام است.
وی ادامه داد: از قسمتهای باقیمانده نیز بخشی از مسیر در سال آینده زیر پیمان رفته و مسیر باقیمانده نیز بعد از آن اجرا میشود.
عاملی با یادآوری توسعه زیرساختهای ارتباطات، به اجرای پروژه راهآهن اردبیل - میانه نیز اشاره کرد و افزود: از ۱۷۶ کیلومتر مسیر راهآهن، ۱۱۰ کیلومتر ریلگذاری شده و مابقی هم در حال اجرا بوده که با تکمیل این پروژه بخش عمدهای از زیرساختهای ارتباطی استان تسهیل و تأمین میشود.
وی از پیگیری اتصال راهآهن اردبیل به پارسآباد و سپس اتصال این خط آهن به آذربایجان خبر داد و افزود: توجیه اقتصادی این اقدام نیز ارائه شده و تلاشهای لازم برای تحقق آن انجام میشود.
استاندار اردبیل بیان کرد: در سالهای گذشته فرودگاه استان فاقد زیرساختهای مناسب بود که هم اکنون این زیرساختها ارتقا پیدا کرده و تلاش میشود با توافقات انجامگرفته تعداد پروازها هم در سال آینده بیشتر شود.
عاملی افزود: باتوجهبه تجهیز فرودگاه به سیستم ۲ kat در سال آینده، راهاندازی یک آشیانه و شرکت با بیس پروازی اردبیل در اولویت برنامهها در این راستا است.
وی به ایجاد زیرساختها برای توسعه کشاورزی در استان اشاره کرد و گفت: دشت مغان بهعنوان ظرفیت ملی حوزه کشاورزی مطرح بوده و لازم است توجه ویژه به آن داشته باشیم.
استاندار اردبیل اجرای شبکه پایاب خدا آفرین را در راستای بهرهمندی بهتر از ظرفیت کشاورزی دشت مغان ضروری دانست و افزود: تا کنون ۴۰ هزار هکتار از اراضی تحت پوشش این پایاب آبی شده که با این اقدام، یک میلیون تن به محصولات اضافه میشود.
عاملی تصریح کرد: بخش قابلتوجهی از این پایاب انجام شده و تلاش میشود تا ۱۴۰۲ به طور کامل به بهرهبرداری برسد.
وی از راهاندازی چند واحد صنایع تبدیلی در استان خبر داد و گفت: ایجاد صنایع تبدیلی برای بهرهبرداری بهتر از تولیدات کشاورزی ضروری بوده که احداث چندین واحد دیگر نیز در دست اقدام است.
استاندار اردبیل بیان کرد: حوزه گردشگری از دیگر بخشهای مهمی است که میتواند در حوزه اقتصادی به تولید ثروت و ایجاد اشتغال کمک کند.
وی اظهار کرد: با اینکه تلاشهای بیشتری در استان در این بخش انجام شده، ولی باید اقدامات برای تولید ثروت از این محل بیشتر شود.
عاملی با بیان اینکه این حوزه نیز از بخشهای ثروت ساز است، گفت: برنامهریزیهایی برای شروع پروژهها در حوزه گردشگری انجام شده که در سال آینده باقوت عملیاتی میشود.
وی به مغفول ماندن حوزه معدن در سالهای گذشته در استان اشاره کرد و افزود: معادنی در جنوب استان و مشکینشهر وجود دارد که با استخراج و تبدیل به ثروت در این حوزه، اشتغالزایی و بهرهبرداری از این ظرفیت را نیز شاهد خواهیم بود.