رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برنامه ریزی برای سال آینده به گونهای است که کمبود دارو به حداقل برسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای بهرام دارایی در نشست خبری با بیان اینکه ۳ هزار و ۵۷۲ مولکول دُز داریم، افزود: ۲ هزار مولکول دُز مصرف شایع دارد و هزار و ۸۰۰ مولکول دُز تحت پوشش بیمهها است.
وی با بیان اینکه برخی داروها فقط در بخشهای بستری مصرف دارند، ادامه داد: این روزها موضوع کمبود دارو زیاد مطرح میشود، اینکه بیان میشود کمبود دارو وجود دارد، همیشگی بوده و طبیعی است.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره کمبود دارو گفت: برخی کمبودها جهانی است، یا برخی به علت مصرف زیاد در شیوع بیماری کرونا روی داده است، برخی کمبودها به علت داروهای نشان (برند) است که مشابه داخلی دارد و برخی کمبودها، به علت نوسانات ارز و کمبود ماده اولیه است.
آقای دارایی افزود: برای مثال ریتالین که داروی نشان (برند) است و تولید داخلی نیز دارد، اما مردم به آن اقبالی نشان ندادند با این حال این داروی خاص، از شرکت اصلی تهیه شده و در کنار نمونه داخلی از هفته آینده در کشور توزیع میشود، این دارو مصرف نابجا نیز دارد که موجب کمبود میشود، البته دارویی که با ارز ترجیحی تولید میشود برای سوداگران وسوسه کننده است و حتی به خارج از کشور نیز قاچاق میشود که زمینه ساز این کمبود است.
وی با بیان اینکه رعایت نکردن شیوه نامههای دارویی در بروز کمبودها مؤثر است، ادامه داد: سعی میکنیم کمبودهایی که رئیس جمهور به آن ورود مستقیم کرده است، رفع شود و تا اسفند به حداقل برسد.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برای ارز دارو برنامه ریزی شده است، چه این ارز به ابتدای زنجیره بیاید، چه در اختیار بیمهها قرار گیرد، هدف ما ضمانتِ تأمین دارو و جلوگیری از کمبود آن است؛ بنابراین اختصاص دادن به موقع و کافی ارز، ضامن اصلی تأمین دارو است.