رئیس سازمان تنظیم مقررات از اتصال بیش از 140 هزار نقطه تاکنون به شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: آمادگی واگذاری شبکه ملی اطلاعات به کاربران خانگی تا پایان سال فراهم می شود.
آقای حکیم جوادی در مصاحبه اختصاصی با واحد مرکزی خبر گفت : خوشبختانه درطرح شبکه ملی اطلاعات ، 14پروژه اصلی در حال اجراست که از لایه دسترسی تا لایه محتوا را شامل می شود.
وی گفت: در فاز نخست که بحث دسترسی دستگاه های اجرائی و محیط های کسب و کار است ، بخش عمده ای از آن انجام شده است و امیدواریم دستگاه های اجرائی با سرعت بیشتر متصل شوند.
حکیم جوادی گفت : طرح پیاده سازی و ارتباط خانوارها که طبق قانون باید تا پایان برنامه پنجم 60 درصد خانوارها به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند ، از لحاظ مفهومی طراحی و نمونه سازی آن اجرا شده است.
وی با اشاره به جلسه با اپراتورهای ارائه دهنده سرویس و خدمات افزود : این آمادگی را داریم که خدمات و سرویس ها را با سرعت دو مگابیت برثانیه در اختیار مردم بگذاریم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات تاکید کرد : این آمادگی را هم داریم که اگر مجوزهای لازم صادر شود ، بتوانیم تا پایان سال به تعداد قابل توجهی از خانوارها پهنای باند دو مگابیت بر ثانیه شبکه ملی اطلاعات و اینترانت ملی را به همراه دسترسی به اینترنت واگذار کنیم.
وی با اشاره به تاسیس شورای عالی فضای مجازی گفت : طرح های کلان ملی از جمله شبکه ملی اطلاعات به مجوز این شورا نیاز دارد که تلاش می کنیم با هماهنگی شورای عالی فضای مجازی این کار را انجام دهیم.
حکیم جوادی افزود : اطلاعات لازم را به شورای عالی فضای مجازی ارسال کرده ایم و امیدواریم هرچه سریعتر پاسخ آن داده شود تا بتوانیم این کار را انجام دهیم.
وی تعرفه گذاری را یکی دیگر از اقدامات بیان کرد و گفت : خوشبختانه کمیسیون تنظیم مقررات ، تعرفه مربوط به شبکه ملی اطلاعات را تصویب کرده است.
حکیم جوادی گفت : این کمیسیون برای دو مگابیت برثانیه پهنای باند و حجم ده گیگابیت اطلاعات ، 107 هزار ریال در ماه ، تعرفه در نظر گرفته شده است و به ازای هر گیگابایت اضافه ، 4 هزار ریال افزوده می شود.
وی با بیان اینکه همه دستگاه های اجرایی یعنی وزارتخانه ها ، استانداری ها و بخشی از محیط های کسب و کار به شبکه ملی اطلاعات متصل شده است ، افزود : شبکه بهداشت ، شبکه های مالیاتی و گمرکی کشور ، شبکه آموزش و شبکه بازرگانی از طریق شبکه ملی اطلاعات به هم متصل است.
حکیم جوادی گفت : خدماتی که از این طریق به شهروندان در همه نقاط کشور ارائه می شود ؛1400 تا 2400 خدمت است که به نسبت استانها و پیشرفت کارشان تفاوت دارد.
وی افزود : در حال حاضر در سایت ایران دات آی آر 2400 خدمت ارائه می شود.
معاون وزیر ارتباطات افزود : برخی استان ها در بعضی حوزه ها پیشگام هستند از جمله استان های گلستان ، خراسان رضوی ، اصفهان و یزد که امیدواریم بتوانیم اینها را به هم متصل کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به واگذاری بخش عمده ای از این خدمات به بخش خصوصی ابراز امیدواری کرد تا پایان سال قدمهای بسیار مثبتی در ارائه خدمات الکترونیکی دولت از طریق بخش خصوصی برداشته شود.