برخی بانکها تا نیمه بهمن حتی یک ریال از تسهیلات تکلیفی اشتغال مددجویان تحت پوشش بهزیستی را تخصیص ندادهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیماي مرکز خراسان رضوی، جانشین معاون مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی گفت:
مهنوش باغیشنی با بیان اینکه اعتبارات اشتغالی امسال بسیار پر نوسان بوده است افزود: امسال در مجموع، سال بسیار سختی را در موضوع اشتغال مددجویان بهزیستی پشت سر گذاشتیم و امیدواریم سال آینده، گشایشی در این زمینه حاصل شود.
وی میانگین تخصیص اعتبارات در بانکهای عامل اشتغال بهزیستی را ۷۰درصد تا نیمه بهمن ذکر کرد و گفت: بانک ملی که بیشترین سهم تسهیلات تکلیفی را دارد، تنها ۲۰درصد از این مبالغ را تخصیص داده است.
این مسئول ادامه داد: امسال بیشترین پیگیریها را در مورد تخصیص به موقع اعتبارات تکلیفی داشتهایم و آخرین مورد، مکاتبهای است که با امضای بالاترین مقام استان با وزیر انجام شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم اشتغال مددجویان بهزیستی، یک برنامه منظم و کارآمد داشته باشد باید وضعیت اعتبارات این بخش، در نیمه اول سال، کاملا روشن و مشخص باشد و تخصیصها تا شروع نیمه دوم سال که معمولا اوج تقاضاهای اشتغال فرا میرسد، کامل شود.
به گفته باغیشنی، بانکها شیوههای مختلفی در تخصیص اعتبارات اشتغالی دارند و این پراکندگی و تنوع شیوههای بانکی، برنامهریزی برای اشتغال را دچار مشکل میکند.
وی به تعداد و محدویت شعب بانکی در شهرستانهای استان اشاره کرد و گفت: برخی شهرستانها هیچ شعبهای از بعضی بانکها ندارند و شهرستانهای زیادی هستند که کلا فقط دو یا سه شعبه بانک دارند.
باغیشنی ادامه داد: بدیهی است که در این شهرستانها اتکای مددجویان و کارشناسان بهزیستی فقط باید به همین شعب باشد و فقط اعتبارات بانکهایی را مد نظر داشته باشند که در این شهرستانها شعبه دارند.
وی خاطرنشان کرد: این امر، برنامهریزی اشتغال و دریافت بهموقع تسهیلات اشتغالی را بسیار دشوار میکند، چون انتخابها محدود میشود.
جانشین معاون مشارکتهای مردمی و اشتغال بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد: وام اشتغال ۱۰۰میلیون تومانی برای مددجویانی که در پی ایجاد فرصت اشتغالی مستقل هستند، برای تحقق تعهدات اشتغالی کافی به نظر نمیرسد.
وی در عین حال یادآور شد: ما در بهزیستی، دو یا سه نوع وام اشتغال داریم که شامل وام ایجاد اشتغال فردی، تسهیلات تکمیلی و توسعهای، وام اشتغال کارفرمایی میشود.