جشنواره بین المللی "در مسیر جَرون" با حضور استاندار هرمزگان و جمعی از مسئولان در جزیره هرمز آغاز بکار کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان در حاشیه این جشنواره گفت: جشنواره بین المللی "در مسیر جَرون" با هدف شناساندن ظرفیتهای جزیره هرمز به مردم برگزار میشود و در طول برگزاری این جشنواره، تئاترهای خیابانی و سالنی و موسیقیهای سنتی اجرا و از هنرمندان سرشناس کشور نیز برای حضور در این جشنوراه دعوت میشود.
علی فیروزی، فروش غذاهای محلی و همچنین عرضه صنایع دستی را از دیگر برنامههای این جشنوراه عنوان کرد و گفت: جشنواره بین المللی "در مسیر جَرون" تا ۱۵ اردیبهشت در جزیره هرمز ادامه دارد.
وی گفت: جزیره هرمز یکی از مهمترین قطبهای گردشگری در جنوب ایران تلقی میشود و این جزیره با دارا بودن ظرفیتهای بالقوه میتواند در راستای توسعه فرهنگی، اقتصادی و گردشگری نقش بسزایی ایفا کند.
علی فیروزی با بیان اینکه برای پیشرفت جزیره هرمز، لازم است که اقلیم گردشگری جزایر ایران را مورد ارزیابی قرار دهیم، افزود: برای بهبود کیفیت زندگی بومیان جزیره هرمز و اشتغال آن ها، میتوان با پذیرش گردشگران، زمینههای اشتغالزایی، ارتقاء مهارت بوم گردی و زیر ساختهای فرهنگی، اقتصادی و گردشگری را در جزیره هرمز را فراهم کرد.
وی گفت: به دنبال ساخت شهر زیرآب در هرمز مانند شهر زیرزمینی کاریز در جزیره کیش هستیم و با این اتفاق بزرگ فرهنگی سعی ما بر این است که محیط جزیره هرمز بر روی گردشگران اثر مثبت بگذارد.
بیشتر بخوانید؛ دبیرخانه جشنواره ملی تئاتر درسی در میناب آغار بکار کرد
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان گفت: جشنوارههای متنوع فرهنگی با هدف توسعه و پیشرفت در جزیره هرمز اجرا خواهند شد که این جشنوارهها شامل جشنواره فرش آبی برای اولین بار درکشور، جشنواره نقش حنا، جشنواره ورزشی، نقاشیهای دیواری، جشنواره صنایع دستی نظیر لباس بومی و محلی استان هرمزگان، جشنواره مجسمههای شنی، جشنواره موسیقی، جشنواره خاطره گویی هرمزگانی، مراسم زار و شب شعر، سوگواره هشت بهشت مربوط به گرامیداشت شهیده فاطمه نیک، جشنواره بازیهای بومی - محلی، شب بازارهای محلی و جشنواره عکاسی و تصویر برداری است.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس شورای اسلامی ایران هم در حاشیه جشنواره گفت: استان هرمزگان دارای رنگین کمانی از ظرفیتهای مختلف است و قطعاً با بهره مندی هدفمند از این مزیتهای مهم، تاثیر شگرفی را بر روی بهبود زندگی بومیان مشاهده خواهیم کرد.
محمد آشوری افزود: باید پیشرفت جزیره هرمز را بر مدار یک منطق صحیح استوار کنیم و برای این کار باید با جدیت تمام مزیتهای گردشگری و طبیعت گردی را مورد توجه قرار دهیم و برای دستیابی به این اهداف مهم باید امکانات و خدمات مناسب داشته باشیم.
وی با اشاره به طرح توسعه جزیره هرمز افزود: طرح توسعه جزیره هرمز، نیاز به بازنگری دارد، بنابراین ایجاد مزیت تجاری، احیای بازارچه مرزی و گمرگات و همچنین احیای صید و صیادی باید در این طرح هم لحاظ شود.
آشوری گفت: استاندار هرمزگان با تدبیر دقیق، مشکلات و مزیتهای این جزیره را مورد رصد قرار داده است و این طرح توسعه، جزیره هرمز را از بن بست توسعه نیافتگی با تکیه بر مزیتهای ذاتی منطقه عبور میدهد و گام اساسی را برای ایجاد یک تحول بزرگی فراهم میکند.