مسجد جامع کشمیر از زمان لغو خودمختاری کشمیر در سال ۲۰۱۹ تعطیل شده است و با وجود اعتراضهای مردمی، نشانهای از بازگشایی آن نیست.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از به گزارش پرس تی وی، تعطیلی مسجد جامع کشمیر با وجود مخالفت مردم همچنان ادامه دارد.
مسجد جامع کشمیر از زمان لغو خودمختاری کشمیر در ۲۰۱۹ تعطیل شده است و با وجود اعتراضهای مردمی، نشانهای از بازگشایی آن نیست. مقامات هند گاهی مدعی میشوند که دلیل این تعطیلی، جلوگیری از شیوع کروناست، اما این مسجد پیش از کرونا تعطیل شده بود و اکنون هم هیچ محدودیتی در سراسر کشمیر برای مقابله با کرونا وجود ندارد.
خبرنگار پرس تی وی از کشمیر گفت: مسجد جامع کشمیر در شهر سرینگر، قرنها محل اصلیِ فعالیتهای سیاسی و مذهبی در این منطقه اغلب مسلمان نشین بود. صدها هزار نفر از مسلمانان از مناطق مختلف کشمیر برای شرکت در نماز جمعه به این مسجد قدیمی میآمدند اما از زمان لغو وضعیتِ ویژه کشمیر (خودمختاری) در اوت ۲۰۱۹، این مسجد ۶۰۰ ساله تعطیل شد.
عبدالبصیر، عالم مذهبی گفت: اینجا مکانی برای عبادت است. چرا آنها علیه فعالیتهای مذهبی ما محدودیت گذاشته اند؟ این در حالی است هیچ کجای دیگر برای فعالیتهای مذهبی، سیاسی و اجتماعی محدودیتی گذاشته نشده است. کووید فقط بهانهای برای حکومت است.
مقامات کشمیر، دهه هاست که برای حفظ این منطقه که هم هند و هم پاکستان بر آن ادعای مالیکت دارند، مبارزه میکنند. این مسجد ظرفیت حضور ۳۳ هزار نمازگزار را دارد و اطراف آن نیز بازار بزرگی قرار دارد که با تعطیلی مسجد، عملا کارکرد خود را از دست داده است.
يک فروشنده مي گويد: ما در روزهای جمعه و اعیاد مشتری زیادی داشتیم اما در دو سال و نیم گذشته، کار کم شده و مدیریت امور خانه و خانواده دشوار شده است. در صورت ادامه این تعطیلی، ما به شدت فقیر خواهیم شد.
با این که براساس قانون اساسی هند، آزادی مذهبی تضمین شده است، مردم کشمیر میگویند ادامه تعطیلیِ مسجد جامع این منطقه نقض ادعای هند مبنی بر آزادی مذهبی، عدالت و برابري در کشمیر است.