میخائیل بن یائیر تاکيد کرد: به این نتیجه رسیدم که اسرائیل در حضیض سیاسی و اخلاقی فرو رفته و تبدیل به یک رژیم آپارتاید شده است؛ زمان آن فرا رسیده که جامعه بین المللی هم این واقعیت را بداند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی نشریه ایرلندی ژورنال در مقالهای به قلم میخائیل بن یائیر دادستان کل سابق رژیم صهیونیستی نوشت، سال گذشته، بحثهای عمومی حول این محور شکل گرفت، که آیا بر اساس قوانین بین المللی اقداماتی که اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین انجام میدهد را میتوان آپارتاید نامید.
سازمان عفو بینالملل جدیدترین سازمان غیردولتی بود که رژيم اسرائیل را یک نظام آپارتاید دانست و آن را «سیستم ظالمانه سلطه و جنایت علیه بشریت» نامید. پیشتر گروههای حقوق بشری، ییش دین، بتسیلم و دیده بان حقوق بشر هم رژيم اسرائیل را نظام آپارتاید نامیده بودند.
میخائیل بن یائیر گفت: «من به عنوان دادستان کل سابق اسرائیل، زندگی خود را صرف تجزیه و تحلیل مهمترین مسائل حقوقی اسرائیل کرده ام. اشغال کرانه باختری، غزه و شرق بیت المقدس از سوی اسرائیل معضل اساسی دوران تصدی من و پس از آن بود.» سلطه اسرائیل بر این سرزمینها بی عدالتی محضی است که باید فوراً اصلاح شود.
با تأسف فراوان به این نتیجه رسیدم که اسرائیل در حضیض سیاسی و اخلاقی فرو رفته و تبدیل به یک رژیم آپارتاید شده است. زمان آن فرا رسیده که جامعه بین المللی هم این واقعیت را بداند.
از سال ۱۹۶۷، مقامات اسرائیلی اشغال این مناطق را با این ادعا که این اشغال موقتی و تا زمان پیدا کردن راه حلی مسالمت آمیز میان اسرائیلیها و فلسطینی هاست، توجیه کرده اند. حالا پنج دهه از تصرف این مناطق میگذرد و اسرائیل علاقهای به بازپس دادن آن ندارد. باید به این نتیجه رسید که اشغال، یک واقعیت همیشگی است. واقعیت این سرزمین، وجود یک دولت و دو ملت متفاوت با حقوق نابرابر است.
اسرائیل برخلاف قوانین بین المللی، بیش از ۶۵۰ هزار شهروند یهودی را به شهرکهای کرانه باختری و شرق بیت المقدس منتقل کرده است. این شهرکها عمدا در مناطقی ساخته میشوند که روستاهای فلسطینی را احاطه و جوامع فلسطینی را از هم دور کنند. هدف از شهرک سازیها ممانعت از تشکیل یک کشور فلسطینی یکپارچه است. در شرق بیت المقدس، قوانین تبعیض آمیز مالکیت، در قالب سیاست یهودی سازی شهر، فلسطینیها را مجبور به ترک خانههای خود میکند.
در منطقه C کرانه باختری، از قوانین برنامه ریزی تبعیض آمیز برای بیرون راندن جوامع فلسطینی از سرزمین خود استفاده میشود. جوامع فلسطینی با سیل خشونت غیر مجاز از سوی شهرک نشینان (که حتی بر اساس قوانین اسرائیل غیرقانونی است) مواجهند، این در حالی است که عواقب چندانی متوجه عاملان خشونت نیست.
هرگونه تلاشی برای مقاومت در برابر آپارتاید به شدت نظارت یا جرم انگاری میشود که نمونه آن تروریستی دانستن گروههای جامعه مدنی فلسطینی از سوی وزارت دفاع (جنگ) اسرائیل است. کابنيه هاي اسرائیل از جمله کابينه ائتلافی جدید که در تلاش برای اجتناب از ناسازگاریهای نتانیاهو است، پیوسته و علناً تأیید کردهاند قصد ندارند یک کشور فلسطینی ایجاد کنند.
با اعمال آپارتاید بر مردمان دیگر نمیتوان یک نظام لیبرال دموکراسی بود. این یک تناقض است و کل جامعه اسرائیل در این واقعیت ناعادلانه شریک است. این کابینه وزراست که هر شهرک سازی غیرقانونی در سرزمینهای اشغالی را تایید میکند. این من بودم که در جایگاه دادستان کل سلب مالکیت زمینهای شخصی فلسطینیها را به منظور ایجاد زیرساختهایی مانند جاده برای گسترش شهرک سازی تایید کردم. این دادگاههای اسرائیل هستند که قوانین تبعیض آمیز را برای اخراج فلسطینیها از خانه هایشان در شرق بیت المقدس و از سرزمین هایشان در کرانه باختری به اجرا در میآورند.
این اسرائیل است که بین رود اردن و دریای مدیترانه، میلیونها فلسطینی را برای همیشه از حقوق مدنی و سیاسی خود محروم میکند. این آپارتاید اسرائیلی است.
ادامه وضع موجود، امر غیر اخلاقی شنیع است؛ تأخیر جامعه بینالملل در برداشتن گامهای موثر برای پاسخگوسازی رژیم آپارتاید اسرائیل غیرقابل قبول است.