رئیس پلیس انگلیس در پی افزایش انتقادها از عملکرد پلیس، پس از چهار سال خدمت با ابراز حسرت و تاسف از سمتش کناره گیری کرد.
کریسیدا دایک رئیس پلیس لندن که مدتها، نهاد زیر دستش زیر تیغ شدیدترین انتقادها قرار گرفت ساعاتی پیش و پس از اینکه شهردار لندن توانایی وی را در ایجاد اصلاحات اساسی در نیروی پلیس زیر سوال برد و گفت به شایستگی اش در فرماندهی نیروی پلیس اعتماد ندارد استعفا کرد و گفت متاسف است که پستش را ترک میکند، اما بدون حمایت شهردار نمیتواند به کارش ادامه دهد و انتخابی به جز استعفا، برایش باقی نمانده است.
انتقادها از عملکرد پلیس انگلیس چند سالی است که افزایش یافته، اما پس از ارتکاب چندین جرم و جنایت به دست افسران پلیس از جمله تجاوز و قتل یک دختر جوان به نام سارا اورارد بدست یک افسر پلیس و محافظ سفارت آمریکا و سپس سوزاندن و دفن جسد مقتول در یک پارک جنگلی و پس از آن سرکوب زنانی که به ناامنی در معابر این کشور معترض بودند به دست نیروی پلیس، تشدید شده است.
فرماندهان پلیس میگویند با افزایش چشمگیر جرم و جنایت در این کشور نیازمند نیرو و امکانات بیشتری هستند، اما دولت سالها در اجرای سیاست ریاضت اقتصادی، نیرو و امکانات پلیس این کشور را کم کرده است.
صادق خان از چهل سال فعالیت پلیسی کریسیدا دایک سپاسگزاری و با استعفایش موافقت کرد.
این در حالی است که پرونده جنجالی بررسی برگزاری غیر قانونی چندین جشن و میهمانی در ساختمان و دفتر نخست وزیری هنگام اوج محدودیتهای کرونایی و قرنطینه سراسری در پلیس انگلیس در دست بررسی است و نتیجه آن میتواند در سرنوشت نخست وزیر و برخی اعضای کابینه اش تاثیر بسزایی داشته باشد.
بر اساس ضوابط، رئیس پلیس انگلیس یا پلیس متروپولیتن را ملکه با معرفی وزیر کشور منصوب میکند، اما حمایت شهردار برای اجرای فعالیتش لازم است.
صادق خان، شهردار لندن که براساس قانون در انگلیس، مسئول امور پلیسی در این شهر و نیز کشور است، به کرسیدا دایک (Cressida Dick)، فرمانده پلیس انگلیس به تازگی هشدار داده بود اگر در مدت چند روز، نسبت به پاکسازی این تعداد از افسران خاطی اقدام نکند، برکنار میشود.
اوایل ماه جاری روزنامه دیلی میرور نوشت: از آوریل سال ۲۰۱۶ تا ماه مارس ۲۰۲۱، یعنی در مدت پنج سال، اتهام آزار جنسی نیروهای پلیس انگلیس، ۶۰۰ درصد افزایش یافته است.
نهاد مستقل ناظر بر نیروی پلیس انگلیس با اعلام شش برابر شدن اتهامات آزار جنسی نیروهای پلیس اعلام کرد از ۶۶ افسری که از آوریل سال ۲۰۱۸ به اتهام تعرض جنسی و سوء استفاده از موقعیت خود به دادگاه رفته اند ۶۳ افسر پلیس مجرم شناخته و محکوم شدند.
این نهاد همچنین اعلام کرده است در سال ۲۰۱۶ میلادی، از ۷۰ اتهام تعرض جنسی، ۱۰ اتهام به اثبات رسیده بود در حالیکه پارسال ۷۰ نفر از کارکنان این نیرو، به اتهام تعرض جنسی و سوء استفاده، محکوم شدند.
روزنامه گاردین پیشتر نوشته بود در جریان رسیدگی به پرونده قتل سارا اورارد مشخص شد افسر پلیس قاتل وی، پیشینه فراوانی از خلافها را در کارنامه خود داشته است، اما اخراج نشده بود.
گزارش سازمان "سرشماری قتل زن" (Femicide Census) در انگلیس نشان میدهد از سال ۲۰۰۹ میلادی تاکنون، دستکم ۱۵ زن در انگلیس فقط به دست افسران پلیس این کشور به قتل رسیدند که این افسران قاتل هم از میان بازنشستگان و هم از افسران مشغول کار در پلیس انگلیس بودند.
گزارشهای رسمی منتشر شده در انگلیس که مربوط به سال ۲۰۱۹ است، از وقوع بیش از ۴۶ هزار جرم و قتل با استفاده از چاقو فقط در انگلیس و ولز حکایت دارد در حالیکه این میزان از جرایم در سال ۲۰۱۴، ۲۵ هزار فقره بود.
مرکز ملی آمار انگلیس به تازگی اعلام کرد پارسال ۶۹۵ نفر در این کشور به قتل رسیدند که هفت درصد بیشتر از سال قبل از آن است.