دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری گفت: کسانی که در مناطق آزاد ثبت شرکت میکنند، اما در پی آن فرار مالیاتی انجام میدهند شناسایی میشوند و با آنها برخورد قانونی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای سعید محمد صبح امروز در گفتگو با رسانه ملی افزود: اکنون باید با وضع قوانین دقیق و کارشناسی شده از تخلفات مالیاتی و ورود کالاهای قاچاق به کشور به ویژه از مبادی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی جلوگیری کرد.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد درباره مناطقی که ورود و خروج کالا با نظارت و مدیریت مناطق آزاد صورت میگیرد نیز گفت: هم اکنون سامانه یکپارچه ورود و خروج کالا به صورت برخط در اختیار نهادهای نظارتی و اقتصادی قرار دارد و همه ثبت سفارشها و آمارها در اختیار این نهادها قرار گرفته است.
محمد همچنین افزایش مناطق آزاد را به صلاح کشور ندانست و افزود: متاسفانه تصویب هفت منطقه آزاد جدید در ابتدای سال کار درستی نبود، زیرا هنوز ظرفیتهای برنامهریزی شده در مناطق آزاد قدیمی محقق نشده بنابراین افزایش مناطق آزاد برای رفع محرومیت نه تنها نتیجه مطلوب نخواهد داشت بلکه بر معضلات آنها خواهد افزود. ضمن اینکه هم اکنون بیش از دو میلیون نفر در مناطق آزاد زندگی میکنند در حالیکه بر اساس اهداف تعریف شده برای مناطق آزاد وضع نباید اینگونه باشد.
مصوبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس مبنی بر تأسیس ۸ منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی جدید، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجمع تشخیص مصلحت نظام به ۷ منطقه آزاد جدید کاهش یافت و تصویب شد و سپس ۵ خرداد امسال از سوی مجلس شورای اسلامی به دولت ارسال شد.
این قانون، ماده واحده شامل ۷ منطقه آزاد اینچه برون در استان گلستان، بانه-مریوان در استان کردستان، مهران در استان ایلام، اردبیل در استان اردبیل، سیستان در شمال استان سیستان و بلوچستان، بوشهر در استان بوشهر و قصر شیرین در استان کرمانشاه میشود.