دادستان کل کشور همکاری ایران و تاجیکستان را در مبارزه با جرایم سازمان یافته، ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، دادستان کل کشور همکاری ایران و تاجیکستان را در مبارزه با جرایم سازمان یافته، ضروری دانست.
حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در دیدار رحمان یوسف احمدزاد دادستان کل جمهوری تاجیکستان، با اشاره به اهمیت مبارزه با مواد مخدر و تلاشهای زیادی که در این زمینه در ایران صورت گرفته است، گفت: متاسفانه افغانستان یکی از تولیدکنندگان گسترده مواد مخدر است و این همجواری و همسایگی باعث شده است بخش زیادی از مواد مخدر به ایران وارد شود و به کشورهای دیگر از جمله کشورهای اروپایی برود.
وی با بیان اینکه دو سال است که قاچاقچیان مواد مخدر، از طریق دریا و خلیج فارس، مواد را قاچاق میکنند، افزود: در این زمینه همکاری مناسبی از سوی کشورهای دیگر برای مقابله با این معضل، وجود ندارد.
منتظری به مرز مشترک تاجیکستان با افغانستان اشاره کرد و افزود: میتوانیم با همکاری یکدیگر و تبادل اطلاعات، همکاری مهمی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر داشته باشیم.
دادستان کل کشور گفت: در خصوص مسائل دیگر همچون مبارزه با جرائم سازمان یافته و دیگر مسائل فیمابین آماده همکاری هستیم تا بتوانیم بیش از گذشته ضمن رفع موانع و مشکلات، در توسعه مناسبات حقوقی وقضایی گامهای رو به جلو برداریم.
دادستان کل کشور افزود: اشتراکات زیادی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری تاجیکستان وجود دارد و لازم است روابط دو کشور در همه زمینهها توسعه یابد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری تصریح کرد: متاسفانه شاهد هستیم که دشمنان تلاش زیادی دارند میان کشورهای منطقه به ویژه کشورهای اسلامی و هم زبان شکاف ایجاد کنند و اجازه ندهند ملتها با هم اتحاد داشته باشند و همکاری کنند.
وی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور ایران به کشور تاجیکستان هم گفت: سفر آقای رئیسی به کشور تاجیکستان که نخستین سفر کاری وی در دوره تصدی مسئولیت ریاست جمهوری بوده است، نشان میدهد که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در راستای تحکیم روابط با کشورهای خارجی به خصوص همسایگان است.
دادستان کل کشور گفت: آنچه که امروز به عنوان دادستان کل دو کشور به دنبال آن هستیم، تعمیق روابط در حوزههای حقوقی وقضایی است و اینکه بتوانیم درخصوص تفاهم نامه و یادداشتهای امضا شده رویکرد اجرا را در پیش بگیریم.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای افزود: در گذشته نوع عضویت ایران به عنوان ناظر بود و لذا نتوانستیم از این ظرفیت به خوبی استفاده کنیم و تاثیرگذاری بالایی داشته باشیم که خوشبختانه با عضویت دائم ایران قطعا رویکرد و تاثیرگذاری ایران و پیگیری تفاهمات و همکاریها ارتقا پیدا خواهد کرد.
دادستان کل کشور از همراهی نکردن جمهوری تاجیکستان با کشورهای سلطه که ایران را در مجامع بین المللی محکوم میکنند، قدردانی کرد و گفت: از موضعگیری و حمایت نکردن جمهوری تاجیکستان در خصوص قطعنامههای ضد ایرانی و غیر انسانی که از سوی کشورهای آمریکا و هم پیمانانش علیه ایران صادر میشود، تقدیر میکنم.
در این نشست رحمان یوسف احمدزاد دادستان کل جمهوری تاجیکستان هم ضمن ابراز خرسندی از حضور در ایران و دیدار با دادستان کل جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: جمهوری تاجیکستان با جمهوری اسلامی ایران از دیرباز روابط حسنه داشته است و مشترکات فراوان بین دو کشور باعث میشود بیش از گذشته به دنبال تعمیق روابط در همه سطوح باشیم.
وی گفت: حتما سفر به ایران و دیدارهایی که در ایران صورت خواهد پذیرفت، آثار و فواید بسیاری برای مردم هر دو کشور دارد و ما در این سفر به دنبال توسعه و تعمیق روابط در حوزههای حقوقی و قضایی هستیم.
دادستان کل جمهوری تاجیکستان با بیان اینکه در امر مبارزه با مواد مخدر و جرائم سازمان یافته و همچنین حمایت از سرمایه گذاران خارجی هم نظر با شما هستیم، گفت: مسائل مطرح شده در این دیدارها را در تاجیکستان پیگیری و دنبال خواهیم کرد.