یکی از مهمترین افتخارات و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، هویتبخشی به زنان است که توانستهاند با اتکا به نفس و توانمندیهای خود در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی،فرهنگی و ورزشی بدرخشند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، مقصدم فرودگاه بین المللی مشهد بود، اما نه برای سفر یا استقبال از یک مسئول؛ برای گفت و گو با تنها خانم مهندس مکانیک هواپیما؛ به آشیانه هواپیماها رفتم؛ جایی که نرجس مرتضوی دستی به سر و روی این هواپیماها می کشید.
نرجس مرتضوی، مدرک کارشناسی تعمیر و نگهداری هواپیما در ایران را دارد و از ده سال پیش بهعنوان مکانیک هواپیما و مدیر آموزش قسمت فنی و مهندسی ایرلاین شرکت تابان فعالیت میکند.
خودش میگوید، برای گرفتن عنوان شغلی «مکانیک هواپیما»، هفت خان رستم را پشت سر گذاشته است.
علاقه شدید او به کار با هواپیما از لحن و چهره اش پیداست؛ می گوید : وقتی وارد این رشته شدم، به من می گفتند این یک رشته مردانه است و ممکن است با مشکل روبه رو شوی، اما من پر قدرت به کارم ادامه دادم، چراکه به توان و تخصصم اطمینان داشتم، البته شرایط سخت و طولانی را پشت سر گذاشتم تا به این جا رسیدم.
مهندس نرجس مرتضوی تنها بانو در ایران است که مدرک CAT سی را برای هواپیمای نوع MD کسب کرده است.
اختیارنامه CAT سی به فردی اعطا میشود که به عنوان بالاترین شخص در تعمیرات سنگین هواپیمای MD اجازه صدور "گواهی ترخیص هواپیما از سنگینترین چکهای هواپیما" را دارد و این در حالی است که تعداد افرادی که در ایران این اختیار به آنان داده شده است به تعداد انگشتان دو دست هم نمیرسد.
مهندس مرتضوی با اشاره به اینکه در زمینه مهندسی تعمیر و نگهداری هواپیما سه مدرک بین المللی کسب کرده است، می گوید: وظیفه من این است که همه کارهای مربوط به هواپیما شامل چک دستگاه و تعویض قطعات لازم هواپیما را انجام دهم و پس از مهر و امضا، هواپیما را به خط پرواز باز گردانم، یعنی اجازه برگشت هواپیما به خط پرواز، توسط من صادر می شود.
او ادامه می دهد: در رشته ما باید هرروز یک چیز جدیدی یاد گرفت و به تجربه ها اضافه کرد، چون هواپیما با جان انسان ها در ارتباط است.
بانوان توانمند ایران اسلامی همیشه نشان داده اند در هر رشته و تخصصی که قراردارند ، بسیار خوب عمل می کنند و در همه ی کارها، تاثیر گزار هستند.
این مهندس مکانیک هواپیما درباره همکاران موفق خانم هم می گوید: ما خانم های زیادی در زمینه خلبانی و کمک خلبانی، مهندسی برق هواپیما و مدیران شرکتهای هواپیمایی داریم که در کار خود بسیار موفق عمل کرده اند.
از او درباره سختیهای کارش میپرسم که میگوید: با توجه به اینکه محیط کاری من محیطی مردانه است، از اینرو نباید اجازه میدادم تا حواشی دامنگیرم شود، به همین سبب پوشش مناسب و رعایت حجاب خیلی به من کمک کرد موجب رشد و پیشرفت من شد.
خانم مرتضوی علاقهای به مهاجرت ندارد و معتقد است که هیچ محدودیتی برای پیشرفت او در کار وجود ندارد و میتواند به همه اهداف و خواسته های خود در ایران برسد.
در شرایطی که با هجمه های دشمنان انقلاب شاهد ادعاهای نادرست خارج نشینان درباره حجاب زنان و تاثیر بانوان ایرانی در اجتماع هستیم، نرجس مرتضوی و هزاران بانوی ایرانی موفق دیگر، مصادیقی برای رد این ادعاها هستند.
صحبت با مهندس نرجس مرتضوی جدای اینکه حس امیدبخشی، غرور و افتخار را به انسان منتقل می کند نشان دهنده این است که بانوان این خاک، اگر بخواهند وارد راهی شوند، به بهترین شکل ممکن از پس آن برمی آیند.
سردبیر: مریم یعقوبی
خبرنگار و نویسنده : فاطمه شه دوست