اتحادیه آفریقا در نشست امروز خود تصمیم مربوط برای اعطای عضویت ناظر به رژیم صهیونیستی را به حالت تعلیق درآورد.
یکی از دیپلماتها گفت « در حال حاضر موضوع اسرائیل تعلیق شده و به جای آن کمیته ای برای بررسی این موضوع تشکیل خواهد شد ».
یک منبع الجزایری نیز در این رابطه اظهار داشت: مخالفت اتحادیه آفریقا با پیوستن تل آویو به این اتحادیه پس از تلاشها و رایزنیهای سیاسی الجزایر و برخی دیگر از کشورها اتفاق افتاد.
وی همچنین عنوان کرد: مغرب تنها کشوری بود که در جریان نشست اتحادیه آفریقا از پیوستن صهیونیستها به این اتحادیه حمایت به عمل آورد.
«رمطان لعمامره» وزیر خارجه الجزایر پیشتر گفته بود: ما همچنان بر موضع پیشین خود مبنی بر مخالفت با عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به عنوان عضو ناظر مخالف هستیم.
وی افزود: همگان میدانند که در خصوص تصمیم عضویت تل آویو در اتحادیه آفریقا شکافی میان کشورهای این قاره وجود دارد. نمیتوان چنین شکافی را نادیده گرفت. پیشتر گروههای فلسطینی از کشورهای عربی و آفریقایی شرکت کننده در اجلاس سران آفریقا خواستند عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه را لغو کنند.
«موسی فکی» رئیس کمیساریای اتحادیه آفریقا مرداد ماه عضویت رژیم صهیونیستی به عنوان عضو ناظر در این اتحادیه را پذیرفت. درپی این تصمیم ریاست کمیساریای اتحادیه آفریقا، الجزایر و ۷ کشور دیگر عربی به این اتحادیه اعتراض کردند.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی اخیرا در بیانیه ای اعلام کرده بود که سفیر این رژیم در «آدیس آبابا» پایتخت اتیوپی به عنوان عضو ناظر، استوارنامه خود را تقدیم اتحادیه آفریقا کرده است.
«محمد اشتیه» نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین هم که برای مشارکت در اجلاس اتحادیه آفریقا به آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی، سفر کرده است، شنبه (دیروز) در اظهاراتی مخالفت رامالله با اعطای عضویت به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا را اعلام کرد.
محمد اشتیه در این خصوص اظهار داشت: «نباید بهازای روش نژادپرستانه اسرائیل در رفتار با فلسطینیان، به آن جایزه داده شود. رفتار غیرانسانی اشغالگران اسرائیلی با فلسطینیان سیاست تبعیض نژادی است».
نخستوزیر تشکیلات خودگردان همچنین اضافه کرد: «اعطای عضویت ناظر به اسرائیل در اتحادیه آفریقا جایزهای است که لیاقتش را ندارد. ما خواستار پس گرفتن تصمیم اعطای عضویت به اسرائیل در اتحادیه آفریقا هستیم».
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) نیز در بیانیهای از سران اتحادیه آفریقا خواسته بود با این تصمیم مخالفت کنند.
پیشتر رژیم صهیونیستی در سازمان وحدت آفریقا مقام ناظر را به دست آورده بود اما پس از انحلال این سازمان در سال ۲۰۰۲ و تبدیل آن به اتحادیه آفریقا، تلاش های این رژیم برای ادامه عضویت آن به عنوان ناظر بینتیجه مانده بود.