دادستان کل کشور گفت: دادستانها از فردا برای اجرای میانجیگری همکاریهای لازم را خواهند کرد و ساز و کارهای لازم را فراهم میکنند.
وی گفت: در دادسراها سازوکار لازم را فراهم میکنیم، چون بدون سازوکار لازم به آن مرحله مطلوب دیر میرسیم.
دادستان کل کشور گفت: بنابراین از فردا به معاونت مربوطه در دادستانی دستور خواهم داد تا با کسانی که در این خصوص مسئولیت دارند جلساتی را برگزار کنند و هرکسی که از در دادسرا وارد میشود به نحوی شاکی است یا از کلانتریها ارجاع داده میشود به مرحله میانجیگری ارجاع شوند و البته باید تعریف واحدی داشته باشیم و رویه واحدی را دنبال کنیم و به نحو مطلوب عمل شود.
آقای منتظری افزود: به برخی از دادسراها که سرکشی کردم دیدم تا آن جا که امکانات داشته اند یکی دو شعبه حل اختلاف را مستقر کرده اند و این به نفع مردم است که قبل از تشکیل پرونده کیفری پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع کنند و پرونده کیفری تشکیل نشود.
دادستان کل کشور افزود: در بحث میانجیگری باید سازوکار لازم را بیندیشیم تا کارها پیش برود.
وی در ادامه خطاب به میانجیگران گفت: این کار را به عنوان یک شغل تلقی نکنید و ما قضاوت را نباید شغل تلقی کنیم چرا که جایگاه امر قضاوت خیلی بالاتر از این است که به عنوان یک شغل به آن نگاه کرد، بلکه به عنوان یک مسئولیت در نظر بگیریم و نباید به قضاوت به عنوان منبع درآمد نگاه کرد هر چند که حکومت وظیفه دارد نیازهای قاضی را تامین کند تا شما هم به عنوان میانجیگری به عنوان شغل نگاه نکنید.
آقای منتظری گفت: سپردن کار مردم به مردم تا آن جا که ضرورت ندارد حکومت ورود کند، اثر بهتر و مطلوب تری خواهد داشت و یکی از این موارد هم ارجاع پروندهها به شورای حل اختلاف یا میانجیگری است.