رئیس جمهور کشورمان در تماس تلفنی با نخست وزیر عراق گفت: دولت و جامعه قوی و متحد در عراق همواره مورد تاکید ایران بوده است.
دکتر سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه گسترش و تعمیق روابط بین دو کشور همواره مورد تاکید جمهوری اسلامی ایران بوده، افزود: در رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم مبنی بر گسترش روابط با کشورهای همسایه و منطقه، عراق جایگاهی ممتاز دارد.
رئیس جمهور با اشاره به جایگاه ممتاز عراق در سیاست گسترش حداکثری روابط همسایگی و منطقهای جمهوری اسلامی ایران، اظهار داشت: امیدواریم فرایند تشکیل ساختارهای سیاسی در عراق از طریق وفاق ملی و حفظ وحدت پیش رود تا منجر به ثبات و پیشرفت روزافزون ملت عراق گردد.
رئیس جمهور افزود: یک حکومت قدرتمند و منسجم و یک جامعه قوی و متحد در عراق همواره مورد تاکید ایران بوده است.
دکتر رئیسی با اشاره به اینکه تهران و بغداد در مقابله با گروههای داعشی و تکفیری تجربه موفقی داشتند که میتواند در عرصه تحکیم امنیت و ثبات منطقهای نیز تداوم یابد، اظهار داشت: همه مشکلات و مسائل منطقه قابل حل و فصل است به شرط آنکه مداخله قدرتهای فرامنطقهای متوقف شود.
رئیس جمهور تصریح کرد: مشکلات منطقه ناشی از زیادهخواهیهای آمریکاییها است و اگر آنها به شکل واقعی و نه ظاهری از منطقه اخراج شوند، خواهیم دید که خود کشورهای منطقه میتوانند صلح، ثبات و امنیت را با همکاری یکدیگر در منطقه به طور کامل برقرار کنند.
آقای سید ابراهیم رئیسی ضمن یادآوری مصائب و سختیهای وارده بر ملت یمن، اظهار امیدواری کرد که دولت عراق در این زمینه بتواند پیشرو در ابتکار منطقهای برای رفع محاصره و استیفای حقوق یمنیها باشد.
مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی با بیان اینکه افزایش سطح تبادلات اقتصادی با ایران برای عراق بسیار اهمیت دارد، افزود: بغداد از سیاست گسترش تعاملات همسایگی و منطقهای ایران کاملا استقبال کرده و امیدواریم سطح همکاریها و مناسبات دو کشور بیش از پیش گسترش یافته و تعمیق یابد.
از نگاه استراتژیک ، همکاری بیشتر ایران و عراق و ونزوئلا به عنوان سه کشور متحد و دارای نفت و قدرت فراوان در حوزه های مختلف بایستی بیشتر و بیشتر گردد. و نیاز است هر چه سریعتر شتاب فراوان در عمل در حوزه های مختلف دیده شود. این فعالیت بیشتر می تواند سدی فولادین در مقابل دشمنان سه کشور ایجاد نماید. سدی که قدرتی چند برابری به ایران خواهد داد.