دومین میراث طبیعی ایران با بارش برف در منطقه چهاردانگه ساری روزهای خوشی را سپری میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران؛ مدیر پارک طبیعت چشمه باداب سورت گفت: عملیات احیا این چشمه منجر به بازسازی و ارتفاع گرفتن لبهای چشمه باداب سورت و به تبع آن افزایش میزان ذخیره سازی آب و کاهش میزان تبخیر شده است.
عرفان خشته ادامه داد: رفت و آمد بی وقفه گردشگران و خطرات زیست محیطی موجب تخریب بخش زیادی از لبههای پلکانی چشمه و در نتیجه خروج سریع آب از حوضچهها میشد.
او گفت: ساختار گوگردی چشمه باداب سورت به گونهای است که با عدم تماس آب، بافت خود را از دست داده و سریعا تخریب میشود به همین دلیل همواره لبه و اطراف حوضچهها از بین میرفت.
خشته افزود: فروردین ماه ۱۳۹۹ این چشمه طی مزایدهای به بخش خصوصی واگذار شد تا وظیفه احیا و بازسازی این چشمه نایاب و همچنین توسعه گردشگری و توریسم برعهده سرمایه گذار باشد.
چشمههای باداب سورت در استان مازندران، جنوب شهرستان ساری، بخش چهاردانگه، دهستان پشت کوه، روستای سورت، حدفاصل روستاهای اروست و مال خواست قرار دارد.
این چشمهها از شمال به ارتفاعات و تپههای پوشیده از جنگلهایی با درختان سوزنی برگ میرسد و از جنوب مشرف به درههای پایین دست و از شرق در مجاورت ارتفاعات پوشیده از گیاهان بوتهای و درختچهها است. غرب آن را نیز روستای اروست احاطه کرده است.
باداب به معنی آب گازدار و سورت به معنی شدت اثر است. چشمههای باداب سورت در سال ۱۳۸۷ به عنوان دومین اثر طبیعی ملی ایران ثبت شد. در سال ۱۳۸۷، کوه دماوند، چشمههای باداب سورت و سرو ابرکوه به عنوان سه اثر طبیعی توسط سازمان میراث فرهنگی ثبت شدند.
چشمههای باداب سورت بعد از چشمه پامو کاله ترکیه به عنوان دومین چشمه آب شور جهان ثبت جهانی شده است