دکتر علیرضا بیگلری خبر داد:
کارآیی واکسن پاستوکووک با ایمنی زایی بالا در برابر اُمیکرون
رئیس انستیتو پاستور ایران گفت: با توجه به کارآیی واکسن و رعایت تمام الزامات درجه بالایی از اطمینان وجود دارد که بتوانیم تاییدیه بین المللی را برای این واکسن کسب کنیم.
به گزارش گروه سلامت
خبرگزاری صدا و سیما دکتر علیرضا بیگلری افزود: در حال حاضر کمیته ملی واکسیناسیون پذیرفته است که پاستوکووک پلاس به عنوان دُز یادآور خیلی واکسنها استفاده شود، ولی ما این درخواست را دادیم تا خود پاستوکووک هم بتواند به عنوان دُز بوستر واکسنها استفاده شود و البته منتظر اعلام نتایج مطالعه و مجوزهای مربوطه هستیم.
وی با اشاره به ایمنیزایی بالای واکسن پاستوکووک بر اُمیکرون افزود: در مورد تاثیر پاستوکووک بر امیکرون مطالعاتی در کشور کوبا انجام شده است و ایمنی زایی بالای واکسن بر این سویه مشخص شده است.
دکتر بیگلری یادآور شد مطالعاتی انجام شده که پاستوکووک به عنوان دُز بوستر خیلی از واکسنهای تزریق شده در کشور استفاده شود. مثلا در مطالعهای روی ۲۵۰ نفر که واکسن بهارات دریافت کرده بودند، آزمایش شد که اگر دُز یادآور پاستوکووک پلاس تزریق شود ایمنی زایی چقدر خواهد بود که نتایج آن به زودی منتشر میشود.
وی خاطر نشان کرد مطالعهای برای مقایسه پاستوکووک و پاستوکووک پلاس در حال انجام است تا اثربخشی این دو واکسن برای کسانی که دو دُز قبلی سینوفارم، اسپوتنیک یا آسترازنکا تزریق کردند مشخص شود.
او در بخش دیگر سخنان خود درباره دریافت تاییدیههای بین المللی برای واکسن پاستوکووک، گفت: تمام نکات و ضوابط در تولید واکسن پاستوکووک با دقت انجام شده و مقالات پیش بالینی، فاز یک، دو و سه در اختیار عموم قرار گرفته است و از میان واکسنهای تولید داخل، بیشترین اطلاعات درباره این واکسن در اختیار قرار داده شده است. کارآزمایی فاز سوم در چند مرکز و در هشت شهر انجام شده است و یک سوم داوطلبان از کسانی انتخاب شدند که بیماری زمینهای کنترل شده داشتند و تقریبا تمام نکات مورد دقت قرار گرفته است تا بتوانیم مقاله را در مجلات معتبری چاپ کنیم و با توجه به مستندات قبلی، برای گرفتن تاییدیههای بین المللی اقدام کنیم. با توجه به کارآیی واکسن و رعایت تمام الزامات درجه بالایی از اطمینان وجود دارد که بتوانیم تاییدیه بین المللی را برای این واکسن کسب کنیم.
وی درباره کیتهای تشخیصی اُمیکرون، هم گفت: کیتهای معمولی به راحتی موارد مشکوک را تشخیص میدهند؛ اما توانایی افتراق سویه ها را ندارند. کیتهای اختصاصی اُمیکرون برای موارد خاصی در کشور استفاده میشود مثلا کسی که به تازگی از خارج از کشور آمده است، یا به صورت تصادفی تعدادی تست میشود که بدانیم اُمیکرون با چه درصدی و در کدام مناطق جغرافیایی پراکنده است. برای تشخیص اولیه به هیچ وجه لازم نیست کیت اُمیکرون استفاده شود.