باید با اشرار، مقابله و از جان و ناموس مردم حفاظت کرد
رئیس جمهور: مقابله با اشرار و کسانی که با شرارت، امنیت مردم را به خطر میاندازند، خواست مردم است و باید با آنان، مقابله و از جان و ناموس مردم نیز حفاظت کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید ابراهیم رئیسی، امروز در نشست ستاد ملی مقابله با کرونا درباره نوع اعمال محدودیتها در شرایط قرمز کرونایی، گفت: هر شهر و بخشی که دچار مشکل میشود، باید مسئولان استانی در همان محدوده، نسبت به اعمال محدویت یا تعطیلی، تصمیمگیری کنند و این موضوع نباید مانند گذشته، جنبه عمومی و سراسری داشته باشد.
باید با اشرار، مقابله و از جان و ناموس مردم حفاظت کرد
باید با اشرار، مقابله و از جان و ناموس مردم حفاظت کرد
باید با اشرار، مقابله و از جان و ناموس مردم حفاظت کرد
باید با اشرار، مقابله و از جان و ناموس مردم حفاظت کرد
رئیس جمهور، ضرورت رعایت شیوهنامههای بهداشتی در هر مراسمی را مورد تأکید قرار داد و افزود: مسئولان بهداشتی باید با جدیت نظارت کنند در اجتماعات، بهویژه در اماکن زیارتی، شیوهنامههای بهداشتی با دقت رعایت شوند.
دکتر رئیسی، اظهار داشت: با توجه به همهگیری سویه امیکرون و شرایط متفاوت و خاصی که نسبت به سویههای قبلی دارد، میتوان تعریف جدیدی برای شهرهای قرمز ارائه داد و البته تا زمانی که این تعریف انجام نشده است، همچنان مقررات قبلی برای شهرهای قرمز موضوعیت دارند.
رئیس جمهور با تأکید بر رعایت اصول بهداشتی در حمل و نقل شهری، بهویژه در مترو گفت: حمل و نقل عمومی از زمینههای ابتلای مردم به بیماری کرونا است، لذا ضرورت دارد مسئولان، دقت و نظارت دقیقتری در این زمینه داشته باشند.
دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود، با تسلیت گفتن به مناسبت شهادت مأمور نیروی انتظامی بهدست اوباش در شیراز، اظهار داشت: پلیس در ارتباط با مردم باید ضمن اقتدار، از مهربانی و تدبیر برخوردار باشد، اما مقابله با اشرار و کسانی که جان و ناموس مردم را به خطر میاندازند، یک ضرورت و لازم است از نظر حقوقی و قضایی از اقدامات پلیس نیز پشتیبانی شود.
رئیس جمهور گفت: مقابله با اشرار و کسانی که با شرارت، امنیت مردم را به خطر میاندازند، خواست مردم است و باید با آنان، مقابله و از جان و ناموس مردم نیز حفاظت کرد.
گفتنی است، چهارشنبه شب ۱۳ بهمن، ستوان یکم، علی اکبر رنجبر، اهل فسا شیراز، با ضربه سلاح سرد اوباش به گردن او، به جمع همکاران شهید خود پیوست و یک سرباز وظیفه نیز به شدت زخمی شد. شاهدان عینی گفتند که درگیری داخل یک رستوران رخ داده است و با کشیده شدن به خارج از ساختمان رستوران، فرد شرور، ستوان یکم رنجبر را با ضربه سلاح سرد به گردن او به شهادت رساند.
معاون فرهنگی انتظامی استان فارس، روز پنجشنبه خبر داد که شهید ستوان یکم، علی اکبر رنجبر، جانشین پاسگاه انتظامی بیدزرد شیراز در درگیری با اوباش، به خیل یاران شهید خود پیوست. او افزود: شهید رنجبر در این درگیری، بر اثر ضربه سلاح سرد، از ناحیه گردن به شدت مجروح شد و در اثر خونریزی شدید به خیل شهدا پیوست؛ همچنین، یک سرباز وظیفه نیز در این درگیری مجروح شد و به مرکز درمانی انتقال یافت که حال عمومی او مناسب است.
بسیاری افراد در فضای مجازی پرسیدند تا چه هنگام باید وضعیت آموزش، مجوز استفاده از سلاح و بقیه قوانین برای تأمین کنندگان امنیت کشور، طوری باشد که دست آنها را ببندد؟ همچنین، برخی دیگر نوشتند: اگر اوباش به روی مردم قمه بکشند، پلیس نمیتواند از اسلحه خود استفاده کند، زیرا سلبریتیها جیغ میکشند این جا آزادی نیست!
پس از انتشار تصاویر تکاندهنده از لحظه شهادت شهید رنجبر، به دست اوباش، برخی در فضای مجازی نوشتند: شاید بگویید این پلیس که اسلحه داشت، چرا صبر کرد با سلاح سرد به او حمله شود؟ چرایی این قضیه را فقط نیروهای پلیس متوجه میشوند؛ وقتی حتی برای دفاع از خود نمیتوانند که شلیک کنند! زیرا قانون درستی در دفاع از پلیس وجود ندارد و با همان شلیک، یا به عنوان قاتل (!) بازداشت میشوند یا دیگر خیلی خوششانس باشند، ناجوانمردانه در فضای مجازی میگویند که پلیس، یک جوان بیگناه را کشت!
سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور نیز گفت: قانون سلاح، توان عملیاتی ما را میگیرد. برای حمل و بهکارگیری سلاح، قانون بهکارگیری سلاح در ۱۷ ماده وجود دارد که مصوبه حدوداً ۲۰ سال پیش است. شرایط این قانون باعث میشود که توان ریسک از پلیس گرفته شود و توان عملیاتی پلیس کاهش پیدا کند. اگر پلیس در صحنه جرم از اسلحه استفاده کرد، باید اثبات کند در چه وضعیتی قرار داشته که از اسلحه استفاده کرده است، یعنی پس از یک عملیات باید وارد فرایند درگیریهای قضایی، بازجویی، بازخواست و سؤال و جواب شود.