دولت بایدن با توجه به روند کاهش محبوبیت داخلی خود کوشید همانند باراک اوباما در جریان قتل بن لادن و یا ترامپ در جریان قتل ابوبکر بغدادی، از جنازه عبدالله قرداش سرکرده جدید گروه تروریستی داعش کارت بازی و انتخاباتی برای خود بسازد.
از زمانی که به حاکمیت دولت خوانده داعش در سوریه و عراق پایان داده شد چندان خبری از این گروه نبود تا اینکه در هشتم بهمن ماه جاری داعش با حمله به زندانی در محله گویران حسکه قصد آزادی بیش از چهار هزار نفر از نیروهای خود را داشت که در نتیجه آن بیش از 300 نفز ار دو طرف کشته و 100 نفر دیگر زخمی شدند و متعاقب آن در 15 بهمن منابع امریکایی با آب و تاب فراوان از کشته شدن عبدالله قرداش رهبرجدید این گروه طی یک عملیات کماندویی نیروهای امریکایی خبردادند.
البته خبرهای دریافتی از منابع غیرامریکایی حاکی از این است که هرچند عبدالله قرداش در آخرین دقایق بعد از کسب اطمینان از احتمال بازداشت شدنش به وسیله نیروهای امریکایی (که به گفته مقامات پنتاگون هدف اصلی عملیات بود)با استفاده از کمربند انفجاری به زندگی خود پایان داده اما این عملیات علی رغم تدابیرانجام شده چندان هم موفق نبوده, زیرا جدا از اینکه هدف عملیات یعنی بازداشت رهبرداعش محقق نشده بلکه امریکا در جریان این عملیات یک بالگرد نظامی را از دست داده است ضمن آنکه درجریان درگیری اغلب غیرنظامیان ساکن در محل اقامت عبدالله قرداش از جمله زنان و بچه هاکشته شده اند که این در تضاد با استانداردهای حقوق بشری مورد ادعای دموکرات ها در لزوم تفکیک میان اهداف نظامی و غیرنظامی است.
با این حال این امر مانع از این نشد که دولت بایدن به استفاده تبلیغاتی و خبری از این رخداد نپردازد و وی نیز با توجه به روند کاهش محبوبیت داخلی خود کوشید همانند باراک اوباما در جریان قتل بن لادن و یا ترامپ در جریان قتل ابوبکر بغدادی، از جنازه عبدالله قرداش یک کارت بازی و انتخاباتی برای خود بسازد.
این رخدادها چند نکته دیگر را نیز آشکار کرد. از جمله اینکه داعش به طور کامل از بین نرفته است و احتمالا با کمک ها و پشتیبانی هایی که از سوی بانیان خود دریافت می کند کماکان برای حفظ و بقای خود تلاش می کند. به نظرمی رسد ارتباط معناداری بین بهبود و عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی، عربستان، امارات و ترکیه با یکدیگر و افزایش تحرکات داعش طی روزها و هفته های اخیر وجود دارد. پرونده داعش و دیگر گروه های تکفیری در سوریه نیز همانند عراق می توانست برای همیشه بسته شود اما ائتلاف موسوم به ضد داعش به رهبری امریکا عملا مانع از این شد و در عین حال از تلاش های سوریه برای اعاده حاکمیت خود بر مناطق شمالی از جمله استان ادلب جلوگیری شده است که به محل تجمع و تقویت نیروهای تکفیری از جمله داعش تبدیل شده است.
با این حال به نظرمی رسد رخدادهای اخیر انگیزه مضاعفی را برای دولت سوریه برای اعاده حاکمیت خود بر مناطق شمالی ایجاد کرده است بخصوص آنکه امکان دارد روسیه برای تغییر دادن زمین بازی از بحران اوکراین به غرب آسیا انگیزه بیشتری برای بستن پرونده گروه های تکفیری از جمله داعش در استان ادلب داشته باشد.
------------------------------------------------
احمد کاظم زاده