محققان ایرانی با طراحی و ساخت سامانه حسگر حرکتی، علاوه بر امکان ارائه خدمت مناسب به سالمندان و معلولان حرکتی، در کنار کشورهای کانادا، امریکا و آلمان که دارنده این فناوری هستند، قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ، یک گروه از نخبگان دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه صنعتی امیرکبیر تهران در پژوهشکده فناوری های نو دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند سامانهای بلادرنگ برای اندازهگیری مؤلفه های حرکتی به کمک تجهیزات کوچک و قابل حمل در مدت دو سال، طراحی و پیاده سازی کنند.
این سامانه روی اندام بیمار یا تجهیزات کمکی نصب میشود، منظور از کوچک، قابل حمل بودن آن است که تجهیزات هیچ اختلالی در عملکرد فرد ایجاد نمیکند. در این محصول، برای دریافت نتایج دقیق، هم از روشهای آنالیز حرکتی مبتنی بر پردازش تصاویر و هم از روشهای یادگیری مبتنی بر دادههای حرکتی استفاده شده است.
بدون اطلاع برخط از مقدار مؤلفهی تحت بررسی، توانبخشی کارا ممکن نیست. زیرا تجهیزات توانبخشی بدون این اطلاعات، درک و بینش درستی از زمان و راستای مناسب برای کمک به اجرای الگوی حرکتی صحیح ندارد.
همچنین، برای بررسی روند بهبودی به سامانهای برای جمع آوری کمّی دادههای حرکتی در حین توانبخشی نیاز است. متاسفانه اکثر سامانههای تشخیصی فعلی، همانند روشهای ردیابی حرکت با نشانگر و بدون نشانگر به کمک دوربین، صفحات نیرویی و ردیابی مغناطیسی، به صورت ایستا بوده و نیازمند زیر ساخت و مکانی برای اجرا هستند درنتیجه کاربرد آن محدود به فضای آزمایشگاه است و قیمت های بسیار بالایی دارند و قابلیت استفاده به عنوان تجهیزاتی کمکی در زندگی روزمرهی بیمار ندارد.
بنابر دلایلی که گفته شد، هم اکنون بیماران از مزایای استفاده از سامانهای قابل حمل برای ردیابی برخط مؤلفههای حرکتی با قیمتی منصفانه محروم ماندهاند و توانبخشی محدود به درمانگاه ها و منوط به حضور مداوم فیزیوتراپیست است.
بیشتر درمانهای توانبخشی فعلی علاوه بر صرف زمان و هزینهی بالا، امکان ارائهی گزارشی کمّی از روند بهبودی الگوی حرکتی بیمار را ندارند.