پژوهشگران جهاددانشگاهی اصفهان موفق به دستیابی دانش استحصال فلزات ارزشمند و کاربردی نیکل و کبالت از منابع کم عیار معدنی شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اصفهان؛ مجری این طرح راهبردی با بیان اینکه این فناوری در واحدی نیمه صنعتی طراحی و اجرا شده گفت: این فناوری در صنایع هوا فضا، فولاد، پالایشگاه، هستهای و الکترونیکی، کاربردی کلیدی و اساسی دارد.
علی احمدی افزود: این دانش که نخستین بار است در کشور پیاده سازی شده، تولید را افزایش میدهد و دوستدار محیط زیست است.
وی گفت: بدلیل حساسیت ، ضرورت و نیاز استفاده از این فلزات در صنایع بزرگ، سالانه ۳ هزار تن از آنها وارد کشور میشود که با تولید انبوه این فلزات سالانه از خروج ۷۰ میلیون ارز از کشور جلوگیری میشود.
رییس جهاددانشگاهی کشور هم گفت: از ابتدای شکل گیری جهاد دانشگاهی در سال ۱۳۵۹ تاکنون بیش از ۱۲ هزار طرح فناورانه تولید و ارائه شده که حدود ۶۰ درصد آنها کاربردی وتجاری سازی شده است.
حمید رضا طیبی افزود: در حالیکه جهاد دانشگاهی توانمندی بالایی در ارائه دانش و طرحهای فناورانه دارد امسال با اختصاص ۷ هزار میلیارد ریال، ۲۰ درصد طرحها را میتوان ارائه کرد و ضرورت دارد تامین اعتبار به ۱۰ برابر افزایش یابد.
وی افزود: طرحهای بزرگی، چون ساخت فرستندههای رادیویی و تلویزیونی، دکلها و متههای حفاری، سامانه رانش واگنهای مترو و تولید بذرهای هیبریدی از جمله طرحهای جهاد دانشگاهی است.