معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور :از این پس مبنای توسعه و گسترش صنایع و معادن در کشور تنوع زیستی ملاک قرار می گیرد .
سلاجقه افزود: وقتی به وضعیت محیط زیست کشورمی نگریم می بینیم بخش کشاورزی و صنایع بدون توجه محیط زیست توسعه یافته است .
وی با بیان اینکه نقشه راه محیط زیست کشور بر مبنای چینش اصلی طبیعت تدوین شده است گفت: این درحالی است که نقشه آمایشی کشور بر مبنای بودجه طرح ریزی شده است .
سلاجقه همچنین با بیان اینکه باید امروز به حوزه آبریز تالاب ها توجه شود افزود: اگرامروز کشاورزی توسعه پیدا کرده بدون توجه به تالاب ها در حوزه آبریز بوده که موجب تخریب برخی از آنها شده است که باید تلاش کنیم ضرر و زیان آنها را به حداقل برسانیم .
معاون رییس جمهور با بیان اینکه از ۴۲ نوع تالابی که در دنیا وجود دارد ۴۱ نوع آن در ایران وجود دارد گفت : هم اکنون تالابهای دنیا یک درصد آب دنیا را دارند اما بیش از ۴۰ درصد تنوع زیستی دنیارا در خود جای دادند
استاندار فارس هم در آیین ملی گرامیداشت روز جهانی تالاب در آباده طشک ، به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست اشاره کرد و گفت: مشکلات محیط زیست برطرف نخواهد شد مگر اینکه هم افزایی بین دولت، مردم، سازمانهای مردم نهاد، مجلس، روحانیت ایجاد شود.
محمدهادی ایمانیه افزود: رهبر معظم انقلاب در سیاستهای ابلاغی محیط زیست بر ایجاد نظام یکپارچه ملی محیط زیست، اصلاح شرایط زیستی، پیشگیری و ممانعت از انتشار انواع آلودگیهای غیرمجاز، پایش کنترل و مستمر عوامل آلاینده، تهیه اطلس زیست بوم کشور، مدیریت تغییرات اقلیم و مقابله با تغییرات زیست محیطی، گسترش صنعت سبز و کم کربن، مدیریت پسماندها و پسابها، حمایت و تشویق سرمایه گذاریها و فناوریهای سازگار با محیط زیست، تشویق اخلاق محیط زیست و زیست محیطی، تاکید کردند.
وی ادامه داد: از نماینده مردم شهرستانهای نیریز، استهبان و بختگان که در این جلسه حضور دارند، تقاضا میکنم که به عنوان یک سفیر این پیام را به نمایندگان محترم برسانند که بسیاری از این اقدمات بدون تعارف نیاز به اعتبار دارد.
اوافزود: اجرای بسیاری از این طرحها، نیازمند همه ارکان دولت است و از عهده محیط زیست به تنهایی خارج است.
استاندار فارس همچنین خواستار تدوین یک سند ملی برای اجرای سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در بخش محیط زیست شد .
نماینده مردم نیریز، استهبان و بختگان هم در همایش بین المللی روز جهانی تالاب به میزبانی شهرستان بختگان گفت: مدتهاست که فریاد خشکیدن دریاچهها و تالاب بختگان و طشک، پریشان و مهارلو در گوش مردم طنینانداز است.
فرهاد طهماسبی با بیان اینکه همزمان هم گلایههای از زبان مردم شنیده میشود که بیتوجهی دولتها سبب بیشتر شدن آثار خشکیدگی بر زندگی مردم شده است، گفت: این تالاب روزگاری پشتوانه محکمی برای کشاورزی و دامداری شهرستانهای اطراف بوده، اما امروز شاهد بادهای نمکی و درگیر شدن مردم با بیماریهای صعبالعلاج هستیم.
نماینده مردم نیریز، استهبان و بختگان با بیان اینکه امروز به لحاظ بیتوجهی شاهد خشکیدن و آثار سوء آن بر مردم اطراف این تالاب هستیم، افزود: توسعه بیرویه کشاورزی در بالادست سبب تضییع حق مردم و تلاب شده است.
طهماسبی با بیان اینکه عزم ملی و انسجام ملی میطلبد و مجموعه دولت باید مصمم به ارائه راهکار عملی برای احیای تالاب بختگان و طشک باشد، عنوان کرد: نیاز است که برای اجرای مطالعات و طرحهای دانشگاهی اقدام جدی شود تا این مطالعات شکل عملی به خود بگیرند.
او با بیان اینکه مردم همجوار تالابهای استان فارس هم مانند مردم اطراف دریاچه ارومیه حق دارند که از احیای تالاب برخوردار باشند، تصریح کرد: مردم منتظر هستند که نتایج این جلسات را ببینند.
توقف انتقال آب بینحوزهای و در حوزه آبریز دریاچه، توقف توسعه کشاورزی در بالادست دریاچه و برخورد جدی با این موضوع، توقف طرحهای انتقال آب برای کشاورزی در حوزه آبریز دریاچهها، پلمپ هزاران چاه و اعمال نظارت بر برداشت آب زیرزمینی، کاهش آب مصرفی کشاورزی به میزان ۴۰ درصد با استفاده از روشهای نوین، آموزش و ترویج کشاورزی بهرهور و تخصیص حقابههای تالاب بختگان و طشک از جمله راهکارهایی است که طهماسبی به آن اشاره کرد.
وی گفت: پیگیری خط انتقال آب از خلیج فارس برای صنعت تا از آب دریاچه برای صنعت استفاده نشود در کنار تصفیه آب حوزه دریاچه و استفاده برای دریاچه و کاهش مصرف آب سد ملاصدرا و اختصاص برای حقابه تالاب راهکارهایی است که دولت و دستگاههای مسئول استان فارس باید احیای تالاب انجام دهند.
نماینده نیریز و بختگان گفت: پروتکلخاص و ویژه برای تالابها باید تدوین شود، چون حقابه تا به تالاب میرسد توسط سوءاستفادهگران برداشت میشود و یک سوم آن نصیب دریاچه نمیشود.
او با اشاره به برخی از مشکلات مردم این شهرستان گفت: همجواری روستاهای نیریز و بختگان با مناطق حفاظت شده و وجود ۲ پارک ملی با حساسیت ویژه در این حوزه انتخابیه محدودیتهایی برای مردم ایجاد کرده و بازبینی طرح هادی روستاها با سد محیط زیست روبهرو است.
طهماسبی گفت: ادارات محیط زیست هم اجازه ساخت بنا نمیدهند باید شورای عالی محیط زیست تشکیل و در اصلاح و تعدیل حدود باید اقدامات جدی شود.
او گفت: درخواست برای انجام فعالیت معدنی و اقتصادی در حواشی این مناطق وجود دارد که مردم ۳ شهرستان ذینفع هستند که سهولت در این امر با رعایت مقررات محیط زیست میتواند مشکلات مردم را برطرف کند.
كنوانسيون رامسر قديمي ترين معاهده بین المللی،برای حفاظت از تالابها است که دوم ماه فوريه ۱۹۷۱ ( ۱۳ بهمن ۱۳۴۹) امضا و به عنوان كنوانسيون رامسر نام گذاری شده است.
این معاهده ۱۵۸ كشور عضو را ملزم به تعيين و حفظ تالابهاي با اهميت بين المللي و تشويق به استفاده خردمندانه از آنها مي نمايد.