رییس حفاظت و مدیریت حیات وحش استان تهران گفت: تعداد سگ های بلاصاحب در حال حاضر واقعا زیاد شده اند که نگران کننده است.
محمد کرمی افزود: از آنجایی که مساله مدیریت سگ های بلاصاحب برعهده شهرداری تهران است آمار دقیقی از تعداد سگ های بلاصاحب در اطراف تهران نداریم.
وی گفت: در تهران دو منطقه یکی منطقه حفاظتی جاجرود که شامل دو پارک ملی خجیر و سرخه حصار در شرق و جنوب شرق تهران و دیگری منطقه حفاظت شده «ورجین» و بخشی از البرز مرکزی در شهرستان شمیرانات از حضور سگ های بلاصاحب متاثر هستند.
کرمی گفت: حیات وحش تهران از حضور این گونه سگها آسیب میبیند، زیرا با خودشان بیماری را به عرصه ها و زیستگاه های طبیعی انتقال می دهند.
وی افزود: سگ های بی صاحب رقیب غذایی سایر گوشت خواران هستند و علف خوارانی مانند قوچ و میش، کل و بز را تحت تاثیر قرار میدهند..
رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش گفت: از دیگر آسیب های این گونه، آمیزش آنها با گرگ و سایر گوشت خواران است که باعث میشود خلوص ژنتیکی این حیوانات را از بین ببرند و گونه هایی به نام گرگاس به وجود بیاید که گرگاس ها هم خوی درندگی گرگ و هم رفتار نزدیک شدن به انسان مانند سگ ها را دارند. به همین دلیل آمار موارد هاری در مناطقی که این گونه ها دیده می شوند مقداری نگران کننده است که میتواند هم در انسان و هم در حیوانات اتفاق بیافتد. بیماری هاری بین انسان و حیوان مشترک و بسیار خطرناک است.
وی افزود: مساله دیگر موضوع مدیریت پسماند است. این گونه کاملا به پسماندها وابسته هستند و پسماندهایی مانند استخوان و ته مانده گوشت که مخصوصا از سوی افراد در زمان تفریح رها میشود و یا در سطل های روباز قرار میگیرند. تغذیه سگ ها از این پسماندها افزایش جمعیت آنها را به دنبال دارد. درحال حاضر گونه های مهاجمی که حیات وحش تهران را تهدید میکنند همین سگ های بلاصاحب هستند.
کرمی در انتها گفت: تعداد این گونه ها در حال حاضر واقعا زیاد شده است و این مقداری برای ما نگران کننده است. حتی انسان ها نیز از این گونه ها در حال خسارت دیدن هستند. از آنجایی که این گونه ها به صورت گله ای حرکت و حمله میکنند حتی باعث کشته شدن افراد و همانطور که گفته شد انتقال بیماری هاری نیز می شوند.