همایش بین المللی حضرت حمزه با پخش بیانات رهبرمعظم انقلاب اسلامی در دیدار دست اندرکاران این همایش در ۵ بهمن امسال آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم،
ایشان هدف پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم از مامور کردن زنان مدینه به گریه بر جناب حمزه پس از شهادت و معرفی او به عنوان سید شهدا را الگوسازی از این شخصیت شجاع و فداکار برای همیشه تاریخ و برای همه مسلمانان دانستند و خاطرنشان کردند: دو عنصر مهم الگوساز شخصیت جناب حمزه (قدرت شناخت) و (اراده قوی و عزم راسخ) او است.
رهبر انقلاب با اشاره به روایتی از امیرالمومنین (ع)، جناب حمزه را از مصادیق (مومنان صادق بر عهد الهی) خواندند و گفتند: مراکز حوزوی و دستگاههای تبلیغاتی همت خود را بر تربیت شخصیتهایی قرار دهند که مصداق معارف الهی و احکام اسلامی باشند چرا که چنین شخصیتهایی قادر به نجات جامعه در مواقع حساس هستند و با وجود آنها تشکیل تمدن اسلامی قطعی خواهد بود.
حجت الاسلام رفیعی از اساتید حوزه، این همایش را زمینهای برای ترویج سیره و منش حضرت حمزه دانست و گفت: امیدواریم هنرمندان با تولید آثار فاخر و به یاد ماندنی، ٬زندگانی، شخصیت و دفاع از اسلام توسط حضرت حمزه را برای عموم مردم برجسته کنند.
آیت الله استادی هم در این همایش با اشاره به روایاتی از ائمه اطهار(ع) در وصف حضرت حمزه گفت: هر جا صحبت از اخلاق، شجاعت، ایمان دفاع از اسلام و رسول خداست، نام آن حضرت برده میشود.
وی افزود: این شهید والامقام جایگاه رفیع و والایی نزد پیامبر اکرم داشت و ائمه اطهار هم او را در روایات مختلف بطور مکرر تکریم کرده و سیدالشهدا، اسدالله و اسدالرسول نامیدند.
آیت الله استادی تبیین زندگی این شهید والامقام را موجب اگاهی مردم از اقدامات موثر این شخصیت های برجسته تاریخ اسلام در دفاع از اسلام دانست و گفت: باید همچون حمزه به فکر حمایت از مکتب اهل بیت علیهم السلام و اسلام باشیم.
در ابتدای این همایش حجت الاسلام صفری دبیر علمی همایش، گزارشی از نشستهای علمی این همایش ارائه کرد.
وی گفت: در این همایش از ۹ اثر علمی پژوهشی ازجمله ۲ عنوان کتاب حمزة بن عبدالمطلب سیدالشهدا و رهیافتهای تاریخی و فرهنگی به حمزه نامه رونمایی خواهد شد.
حجت الاسلام صفری با بیان اینکه ۲۰۸ مقاله به دبیرخانه ین همایش ارسال شد که از این تعداد ۳۵ مقاله پذیرش و ۶ مقاله برتر و ۸ مقاله شایسته تقدیر شد افزود: نشانه شناسی گفتمانی وجوه تاریخی، حماسی، دینی و خیالی، قصه حمزه نامه در مقایسه با ابومسلم نامه، بررسی ابعاد شخصیتی حضرت حمزه در شعر قدیم فارسی، تجلی حضرت حمزه در شعر کهن فارسی، فضائل حضرت حمزه با تکیه بر شان نزول آیات قرآن، پژوهشی در مزار و آیین زیارت حضرت حمزه با تاکید بر سنت و سیره و سرگذشت امامه دختر حمزه پس از هجرت و شهادت پدرش در مدینه، عناوین ۶ مقاله برتر ارسالی به این همایش هستند.
در پایان مراسم از مجموعه آثار برگزیده شامل دو عنوان کتاب رونمایی شد.
بیشتر بخوانیم...