(بایوفیدبک) روش تشخیصی- درمانی است که با بکارگیری ابزارهای الکترونیکی اطلاعاتی را در مورد اعصاب، عضلات و فعالیت خودمختار بدن اندازه گیری و پردازش میکند و بازخورد (فیدبک) آن را صوتی و دیداری به بیمار و درمانگرش نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ همکاری بین یک زوج جوان در رشتههای بایو مکانیک و کامپیوتر منجر به تولید دستگاه بایوفیدبک شده است. این زوج جوان در قالب یک شرکت مستقر در مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت در این زمینه به موفقیتهایی دست یافته است.
این فناوری کمک میکند تا عضلاتی که بیش از حد فعال هستند آرام (ریلکس) شوند و یا عضلاتی را تمرین دهید که ضعیف هستند یا تحت تأثیر فلج جزئی قرار دارند.
دستگاه پردازش فعالیت خودمختار (بایوفیدبک) عضلانی بدن میتواند به درد مزمن، انقباض (اسپاسم)های غیرقابل کنترل عضلانی، اختلال عملکرد TMJ و سردردهای تنشی کمک کند. این دستگاه در دو نوع قابل حمل و قابل نصب تولید شده است. این دستگاه در حقیقت تجمیع چند دستگاه توانبخشی و کاردرمانی است.
یکی از نیازهای بیماران در توانبخشی، توانبخشی اندام تحتانی لگن است که با دستگاههای موجود نمیتوان آن را با فرکانسهای معمول عملیاتی کرد.
این دستگاه بومی شده در ایران میتواند نیاز درمانگاهها و بیمارستانها را در این زمینه تأمین کند، بویژه کسانی که دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع هستند میتوانند از این دستگاه استفاده کنند.
تاکنون ۲۴ عدد از این دستگاه بفروش رفته است.
این گروه تاکنون جوایز متعددی کسب کرده است که از جمله میتوان به رتبه دوم هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی و رتبه دوم جشنواره اختراعات ican کانادا ۲۰۲۱ اشاره کرد.
تحلیل سیگنالهای عضلانی، بازیهای مهیج سه بعدی، نرم افزار تحلیل عملکرد بیمار، شیوه نامه (پروتکل) تخصصی اندام فوقانی تحتانی و کف لگن از جمله ویژگیهای این دستگاه است.