سخنگوی پنتاگون میگوید با افزایش تنشها میان آمریکا و ناتو با روسیه بر سر اوکراین، واشنگتن به زودی نیروهایی به رومانی، لهستان و آلمان اعزام میکند.
آمریکا پیش از این اعلام کرده بود که ۸۰۰۰ تا ۸۵۰۰ نظامی در کشورهای عضو ناتو در شرق اروپا مستقر خواهد کرد.
«پاول سولوچ» رئیس سازمان امنیت لهستان هم گفته است، آمریکا ۲۵۰۰ نیروی دیگر در لهستان مستقر میکند. درحال حاضر آمریکا بیش از ۴۰۰۰ نیروی نظامی در لهستان دارد.
در جدیدترین نظرسنجی در آمریکا درباره گزینهها پس از حمله احتمالی روسیه به اوکراین، فقط ۱۱ درصد اعلام کردند واشنگتن باید نیرو به اوکراین اعزام کند تا در کنار نیروهای اوکراینی با روسیه بجنگند. همچنین فقط چهار درصد اعلام کردند در این صورت آمریکا باید به روسیه حمله کند.
با وجودیکه «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا مدعی شد که روسیه هر لحظه امکان دارد که اوکراین را مورد تهاجم قرار دهد. «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه فرانسه به تلویزیون «فرانس ۲» گفت در این مرحله، هیچ نشانهای وجود ندارد مبنی بر این که روسیه آماده اقدام (نظامی) در اوکراین است. روسیه بارها اطمینان خاطر داده که قصد حمله به اوکراین را ندارد.
«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس که در کنار آمریکا از پیشتازان ارسال تسلیحات به اوکراین است، در سفر خود به این کشور گفت که حمله روسیه به اوکراین با یک فاجعه انسانی، سیاسی و نظامی برای روسیه و جهان به پایان خواهد رسید. دولت انگلیس اعلام کرده است که برای کمک به اوکراین جهت دفاع از خود در برابر تهاجم احتمالی، سلاحهای ضد تانک به اوکراین میفرستد.
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در سخنانی با اشاره به تنش ایجاد شده با برخی کشورهای غربی گفت که آمریکا و ناتو نگرانیهای روسیه را نادیده گرفته اند. پوتین گفت: ما شاهد توجه کافی به سه خواسته کلیدیمان نبودهایم که شامل جلوگیری از توسعه ناتو، خودداری از استقرار سامانههای تسلیحاتی تهاجمی در نزدیکی مرزهای روسیه و همچنین بازگشت زیرساختهای نظامی (شرق) اتحادیه اروپا به شرایط سال ۱۹۹۷ است. پوتین افزود: واشنگتن به دنبال مهار روسیه بوده و از اوکراین به عنوان ابزاری برای این هدف استفاده میکند.
یک کارشناس سیاسی درباره تحولات اوکراین گفت: مداخله فزاینده آمریکا در امور اوکراین، محرک اصلی تشدید تنشها میان روسیه و غرب است.
«دکتر مهدی امیری» کارشناس روابط بین الملل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه برنامه ریزی جدی از سوی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) وجود دارد تا زمینههای الحاق اوکراین به این سازمان را فراهم کند افزود این عضویت امکان مداخله بیشتر آمریکا در مرزهای روسیه را فراهم میکند.
این کارشناس روابط بین الملل در ادامه گفت: پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، سیاست رسمی ناتو در قالب راهبرد «گسترش ناتو به شرق» پیگیری شد. هدف این راهبرد نزدیک شدن نظامیان آمریکا به مرزهای روسیه و ایجاد کمربند نظامی به دور روسیه است تا سیاستهای مسکو در عرصه ژئوپلتیک مهار شود.
مهدی امیری با تاکید بر اینکه روسیه به هرگونه تحرک در محیط پیرامونی خود حساس است و بر همین اساس کنشگری خواهد کرد افزود: غرب تلاش دارد در چارچوب استراتژی مهار و محدود ساختن روسیه در محیط پیرامونی و همچنین مداخله در ترتیبات سیاسی و امنیتی دریای سیاه بخصوص اوکراین، تنشها را به سطحی برساند که روسیه درگیر ناامنی ژئوپلتیک محیط اطرافش باشد.
وی در ادامه گفت: موفقیت روسیه به عنوان بازیگری فعال در تحولات سوریه منجر به خنثی شدن سیاست آمریکا و هم پیمانانش در منطقه غرب آسیا شد و گروههای تروریستی در منطقه محدود و سرکوب شدند، لذا غرب با پیش بردن بحران اوکراین به دنبال جلوگیری از نقش آفرینی مسکو در بحرانهای بین المللی است.