مریم جعفری گزارش می دهد
انتهای بزرگراه شهید بابایی؛ تالاب ماملو
به بهانه روز جهانی تالاب امروز ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ بعد از طی کردن کلی راههای سخت به تالاب دریاچه سد ماملو رسیدیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، زمین تالاب ترک خورده است و آب طلب میکرد.
وضع تالاب ماملو مناسب نیست و داغههای برجا مانده بر روی صخرهها حاکی از بحران کم آبی و خشکسالی در این تالاب را میداد.
هر چه جلوتر میرفتیم نارحتی مان از وضع تالاب بیشتر میشد از اسکلتهای برجا مانده و اجزای تجزیه شده ماهیها تا درختانی که بر اثر بی آبی خشک شده است، حکایت از حال بد تالاب داشت.
در استان تهران بیش از ۶ تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که بهترین زیست گاه پرندگان و گونههای آبزی است.
محمد کرمی رئیس اداره محیط زیست حیات وحش استان تهران گفت: امسال وضعیت تالابها در استان تهران مطلوب نبود و طی سرشماریهای صورت گرفته در سال گذشته بیش از ۲۱ هزار قطعه پرنده مهاجر در فصل پاییز و زمستان به تالابهای استان تهران مهاجرت میکرد، اما متاسفانه به ۵ هزار قطعه رسیده است.
در حاشیه روز جهانی تالاب چند قطعه پرنده مهاجر و بهله سارگپه که پس از تیمارداری به وضع مطلوبی رسیده است، در حاشیه تالاب رهاسازی شد.
سال ۱۹۷۱ کنوانسیون رامسر معاهده بین المللی به منظور حفظ و نگهداری از تالابهای کشور امضا شد که بر اساس آن برای حفظ و پایداری تالابها تعیین و تامین حق آبه یک اصل مهم است.
امیرعباس احمدی معاون محیط زیست طبیعی محیط زیست استان تهران در این باره گفت: وضع تالابهای استان تهران مطلوب نیست و به دلیل جمعیت ۱۴ میلیون نفری استان حق آبه آن به درستی تامین نمیشود و باید اقدام اساسی صورت گیرد.
پرسیدیم با توجه به شرایط کنونی تالابها این حق آبه چقدر رعایت میشود؟ که گفت: وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط زیست باید آخرین جلسه خود در رابطه با تعیین مقدار حق آبه تالابها برگزار کنند و سال آینده ما بتوانیم براساس دستورالعمل جدید حق آبه تالابها را رعایت کنیم.
از بین رفتن تالابها خطری جدی برای گونههای گیاهی و حیوانی که زندگی آنها به این محیطهای تالابی وابسته است در پی دارد و از همه مهمتر به کانون گرد و غبار تبدیل میشود.
تالابها زیستگاه بسیار مهمی در کشور محسوب میشوند که برای حفظ و صیانت آن باید هم اکنون تلاش کرد و الا در آیندهای نه چندان دور واژه ای، چون حسرت برای ما باقی میماند.