جلسه کارگروه ملی توسعه بخش معدن که با حضور رئیس جمهور در کرج برگزار شد با بررسی و تصویب طرح های مطرح شده ، به کارخود پایان داد.
به گزارش واحد مرکزی خبر ، احداث موزه جامع زمین شناسی برای گردآوری دستاوردها و گنجینه زمین شناسی کشور و بهره مندی بهینه محققان ، کارشناسان و دانشجویان از این دستاوردها یکی از مهم ترین طرح های تصویب شده این جلسه بود.
اختصاص منابع مالی لازم از صندوق توسعه ملی برای استحصال سنگ ها و مواد معدنی در سراسر کشور از دیگر مصوبات جلسه کارگروه توسعه ملی بود که در مرکز پژوهش های کاربردی علوم زمین شناسی کرج برگزار شد.
دکتر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور صبح امروز با حضور در مرکز پژوهشهای کاربردی علوم زمین سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی مشکین شهر کرج از چند فعالیت جدید این مرکز بازدید کرد.
این مرکز در تولید علوم پایه زمین شناسی و اکتشاف مواد معدنی در کشور و فعالیت های بین المللی علوم زمین شناسی فعالیت دارد.
محمود احمدی نژاد در بازدید از این مرکز بر فرآوری و تولید نیمه صنعتی عناصر نادر خاک تاکید کرد.
رئیس جمهور گفت : با توجه به توانمندی مراکز تحقیقاتی معادن در کشور در خصوص استحصال و فرآوری عناصر عالی و نادر خاک و دانش بالائی که اکنون متخصصان این مراکز به آن دست یافته اند ضروری است تا از امروز به بعد این عناصر نادر خاک به شکل صنعتی و نیمه صنعتی تولید شوند.
دکتر احمدی نژاد افزود : کشور ما از نظر منابع معدنی و عناصر نادر خاک بسیار غنی است ولی تاکنون دانش استحصال و فرآوری آنها وجود نداشت و امروز با تلاش متخصصان این رشته می توان از این عناصر عالی در بخشهای مختلف صنعت استفاده کرد.
رئیس جمهور گفت : دستیابی به این دانش تحقق رویای مردم بوده و امروز با دست یابی به این دانش کشور ما جزو کشورهای پیشرو در زمینه استحصال و فرآوری عناصر نادر خاک شده است.
رئیس جمهور پس از پایان این جلسه استان البرز را ترک کرد.
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره کارگروه ملی معدن گفت : ما در سفرهای دور چهارم استانی و در هشت استان کشور و برای هر استان 10 تا 15 مصوبه گذراندیم و برای بقیه استان ها نیز در تهران مواردی را به تصویب رساندیم .
وی با بیان این که در آخرین کارگروه آئین نامه همکاری معاونت معدن این وزارتخانه و سازمان انرژی اتمی به بحث گذارده می شود خاطر نشان کرد هدف از برگزاری این کارگروه ها به ریاست رئیس جمهور دستیابی به استقلال ارزی در تولید ، دورزدن تحریم ها و جایگزینی درآمدهای معدنی به جای درآمدهای نفتی است که این فرصت خوبی که دولت بعد نیز می تواند آن را ادامه دهد .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت همچنین از اختصاص 2000 میلیارد تومان از 10 درصد ریالی منابع صندوق توسعه ملی به توسعه منابع استان ها خبر داد و خاطرنشان کرد بنا به اعلام این صندوق برای پشتیبانی ارزی توسعه معادن نیز مشکلی وجود ندارد.