کتاب«نبرد در امتداد تحلیل و پژوهش» روایت دلاوری، جانفشانی و تحلیل و بررسی رزمندگاه دفاع مقدس است.
وی افزود: جانفشانیها، از خودگذشتگی و ایثارگری رزمندگان و فرماندهان عرصه جهاد و دفاعمقدس و دفاع از خاکمیهن کشور در این کتاب نوشته شده است.
امیر حسین فرشاد با اشاره به اینکه رهبر فرزانه انقلاب، امر به جمعآوری و تدوین اینگونه خاطرات و بازگویی اتفاقات دوران جنگ از زبان صاحبان اصلی و شاهدان و بازماندگان عرصه جنگ و دفاع مقدس داشتند و فرمودند:" اگر شما ننویسید، دشمنانتان، برایتان مینویسند... "نام این کتاب را پس از مشورت و جلسات متعدد با صاحبانفن و نظر، "نبرد در امتداد تحلیل و پژوهش" برگرفته از اطلاعات و اخبار و خاطرات سردار پیری انتخاب کردم.
وی اضافه کرد: تمام عملیاتهای سپاه بر پایه تحقیق، پژوهش، تحلیل و بررسی موارد و موضوعات مختلف زمین، هوا و استعداد دشمن و بر پایه اهداف کوتاهمدت و درنهایت بلندمدت، صورت میپذیرفت.
آقای فرشاد ادامه داد: متن کتاب «نبرد در امتداد تحلیل و پژوهش» بسیار روان تدوین شده، بگونهای که مخاطبین در ابتدای کتاب، با داستان زندگی سردار سرتیپ دوم دکتر هادی مراد پیری، همراه با کودکانههای خاص خودش، همراه میشوند و در ادامه به حوادث دوران انقلاب و اتفاقات پس از انقلاب ورودمیکنند و زمانی به خود میآیید که سردار را به ناگهان در وسط معرکه جنگ و درگیری در کردستان و در جبهه میانی همراهی و از کوران جنگ و درگیری به حوزه آموزش، و چگونگی شکلگیری دافوس سپاه را روایت میکنند و مجدداً در میدانهای نبرد و در عملیاتهای غرورآفرین بدر؛ والفجر ۴ و والفجر ۸، ذهن شما را درگیر میکند. خاطرات جذاب سردار سرتیپ دوم دکتر هادی مراد پیری از سفرهای آموزشی خارج از کشور و بیان چگونگی عملیاتهای کربلای ۴ و ۵ و پاسخ به سوالات و شبهاتی است که در فضای مجازی در مورد عملکرد سپاه در عرصه جنگ مطرح شد و اذهان را نسبت به رویکرد سپاه در جریان جنگ و مدیریت عملیاتها تخطئه کرده بودند و در پایان شرح وقایع تلخ اتفاقات سال پایانی جنگ و عملیات مرصاد است.
این کتاب در قالب تاریخشفاهی، خاطرات رزمندگان را بصورت داستانی دلنشین روایت میکند و برای اینکه مخاطب از مطالعه آن علاوه بر افزودن دانش و آگاهی، حظ بصری و لذت معنوی ببرد، سعی شده متن، به گونهای مهندسی شود، تا از خشکی و زمختی متون پژوهشی کاسته شود.
او افزود: نوشتار و تدوین کتاب «نبرد در امتداد تحلیل و پژوهش» در مدتی کمتر از ۶ ماه صورت پذیرفت و به دلیل اینکه سردار اماکن و اسامی شخصیتهای بسیاری اعم از فرماندهان، شهدا و افراد و بزرگان تاثیرگزار بسیاری را نام بردند، کار تحقیقی و پژوهشی، برای شناخت و تعریف و گویاسازی این اعلام صورت گرفت، که ماحصل آن ۱۰۳ پانویس، در این اثر است.
این اثر تلاش فرآیند تفاهم نامه بین سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعمقدس، است که در فروردین ۱۴۰۰، مصاحبه آغاز شد و ۸۳۶ دقیقه از این مصاحبهها برای تدوین کتاب انتخاب و پیادهسازی شد.