هنرمندان سفالگر بامشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند که مهمترین آن تامین مواد اولیه وخاک رس است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، در سه شهرک سفال و سرامیک میبد ۱۵۰ هنرمند سفالگر در ۲۰ کارگاه مشغول به فعالیت هستند.
ذوالفقاری سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری میبد گفت: در کارگاههای سفال و سرامیک هر کدام در طول سال ۲۰ هزار قطعه سفال تولید میشود که در طول سال این رقم به ۴۰۰ هزار قطعه سفال میرسد.
با ترکیب خاک رس و آب، گل سفالگری به عنوان ماده اولیه ساخت ظروف سفالی به دست میآیدو سفالگران میبدی که سالهاست با هنر دستانشان خاک را کیمیا میکنند اکنون دستشان برای کیمیاگری خالی مانده است.
علمچی یکی از سفالگران باسابقه میبد با اشاره به اینکه عمده مشکل سفالگران میبدی، خاک رس است میگوید: چند سالی است که با این مشکل روبرو هستیم بطوریکه در مناطقی که قبلا خاک برداشت میکردیم اکنون اجازه برداشت نداریم.
یکی دیگر از سفالگران میگوید: اولین چیزی که ما نیاز داریم خاک رس است خاکی که مناسب کار ما باشد، اما اکنون با مخالفتهای اداره مسکن و شهرسازی برای برداشت آن روبرو هستیم.
علاوه برکمبود خاک رس که اصلی ترین مشکل هنرمندان است، تهیه مواد اولیه، رنگها، کمبود فضای کارگاهی، و مشکلات بیمه از دیگر مشکلاتی است که هنرمندان سفال در شهرستان میبد از آن رنج میبرند.
دهقان معاون صنایع دستی میراث فرهنگی استان یزد گفت: در جلسات و کارگروههایی که در این زمینه تشکیل شده قرار شده است، مکان جایگزینی را برای برداشت خاک هنرمندان سفالگر انتخاب و به ثبت برسانند.
در ۵۰ کیلومتری مرکز استان یزد، شهری واقع شده که از دیرباز به شهر سفالینههای خوش آب و رنگ معروف بوده است. شهر میبد. شهری تاریخی با بیش از هزار سال تاریخ سفالگری، شهری که اکنون هم به شهر سفال و سرامیک معروف است.