مدیر کل شیلات خوزستان تامین حقابه تالاب بین المللی شادگان را ضروری دانست و بر پیگیری آن تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، فتح اله ابوعلی آبزی پروری و صید و صیادی را یک حوزه بسیار مهم اقتصادی در خوزستان برشمرد و گفت: شیلات با وجود صنایع بزرگ نفت، گاز، پتروشیمی و ... از جایگاه ارزندهای در سطوح استانی و کشوری برخوردار است.
وی تالابها را به دلیل وسعت و تنوع زیستی مهمترین منبع ذخایر آب شیرین دانست و افزود: سالیانه طرح بازسازی ذخایر با رهاسازی بچه ماهیان در رودخانهها، تالابها، مخازن پشت سد، سدهای تنظیمی و آبندانهای استان اجرایی میشود.
ابوعلی هدف از اجرای این طرح را کمک به معیشت صیادان محلی عنوان کرد و گفت: در سال ۹۹ حدود ۵ میلیون بچه ماهی در چند مرحله در نقاط مختلف تالاب شادگان رهاسازی شد.
مدیر کل شیلات خوزستان علت کاهش رهاسازی و تولید بچه ماهی در این تالاب در سال کنونی را مشکلات مختلف از جمله؛ خشکسالی و کاهش کیفیت آب رودخانه کارون اعلام کرد.
این مقام مسئول با بیان اینکه فصل رهاسازی بچه ماهی از خرداد ماه آغاز میشود و شهریورماه به پایان میرسد، افزود: در سال آینده اولویت رهاسازی بچه ماهی با تالاب شادگان خواهد بود.
ابوعلی تامین نشدن حقابه و صید غیر مجاز و مخرب و را ۲ عامل اصلی تهدید کننده ذخایر بومی آبزیان تالابها برشمرد و گفت: پیگیری جدی تامین حقابه تالاب بین المللی شادگان در حوزه شیلات و سازمان حفاظت محیط زیست ادامه دارد.
ضرورت ساماندهی فعالیتهای ماهیگیری در سواحل
وی با تاکید بر ساماندهی فعالیتهای ماهیگیری در مناطق ساحلی شادگان افزود: براساس قانون مدیریت بهره برداری و نظارت بر فعالیتهای صیادی موجود در تالابها بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست است و اداره کل شیلات در این زمینه هیچگونه مسئولیتی ندارد.
به گفته فتح اله ابوعلی؛ تعدادی از صیادان که در صیدگاههای دریایی و خوریات خلیج فارس فعال هستند، زیر نظر اداره کل شیلات خوزستان خدمات و امکانات لازم را دریافت میکنند.
بیشتر بخوانید: تامین حقآبه تالاب شادگان
وی تعداد صیادان دارای مجوز فعالیت در مناطق ساحلی استان را ۴۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت: شناسایی و ساماندهی شناورهای صیادی بدون هویت و غیر مجاز در دستور کار سازمان شیلات ایران است.