پیامدهای همه گیری کرونا
تهدید کره زمین با زباله های دوره کرونا
سازمان جهانی بهداشت هشدار داد میزان فراوان زبالههایی که در واکنش جهانی به همه گیری بیماری کووید-۱۹ تولید شده تهدیدی برای محیط زیست جهانی و سلامت انسان است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون بی بی سی ؛ سازمان جهانی بهداشت هشدار داد میزان فراوان زبالههایی که در واکنش جهانی به همه گیری بیماری کووید-۱۹ تولید شده تهدیدی برای محیط زیست جهانی و سلامت انسان است.
با نگاهی به آمارها در این باره پی میبریم که دهها هزار تن از تجهیزات بهداشتی محافظت شخصی، سرنگ، وسائل ساده نمونه گیری و آزمایش کرونا، و دیگر زبالههای پزشکی در دوره همه گیری بیماری کووید - ۱۹ تولید و بیشتر آنها راهی گورستانهای زباله شده است.
سازمان جهانی بهداشت گزارش داد: بیشتر یک و نیم میلیارد قلم کالای پزشکی که در نخستین ماههای همه گیری کرونا (میان کشورهای جهان) توزیع شد به زباله تبدیل شده است. گفتنی است سازمان جهانی بهداشت، زیرشاخه سازمان ملل متحد است.
«دستکشهای یکبار مصرف» اصلیترین زباله بهداشتی در این دوره بوده اند. همچنین تخمین زده شده است که ۳.۴ میلیارد ماسک یکبار مصرف هر روز در سال ۲۰۲۰ در سراسر جهان راهی زباله دانها شده است.
دکتر ماریا نایرا، مدیر بخش محیط زیست، اقلیم و بهداشت سازمان بهداشت جهانی، در این باره چنین گفت: نیاز داریم که استفاده عاقلانه از همه این کالاها را که بسیار ضروری هستند، آغاز کنیم. باید مراقب سلامت نیروهای بهداشت و درمان باشیم؛ باید مراقب بیمارانمان باشیم، با این حال لازم است که از محیط زیست نیز مراقبت کنیم. همه آن زبالهها که مقدار آنها به میلیونها تن میرسد از لندفیلها (گورستانهای زباله) سر در خواهند آورد. در برخی موارد در گوشه و کنار جهان بسیاری از کشورها توان مدیریت زبالهها به شیوه مناسب را ندارند. آنها ناچارند این زبالهها را بسوزانند که نتیجه آن، تولید گازهای کربنی است که آب و محیط زیست را آلوده میکند. (و با آلوده شده) محیط زیست، بدن انسانها آلوده میشود. با این حال باید بگویم که میتوان از تولید (این مقدار از) این زبالهها جلوگیری کرد.