رییس مرکز بهداشت خوزستان : ۱۶ درصد افراد بالای ۱۲ سال تاکنون برای تزریق نوبت اول مراجعه نکردهاند و تأخیر در تزریق نوبت دوم و سوم نیز بالا است که باید به این مسائل توجه شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز امروز در نشست خبری با ابراز نگرانی از روند کند واکسیناسیون در استان گفت: از آغاز موج جدید به طور متوسط هر سه روز تعداد موارد ابتلا دو برابر شده است و در کمتر از دو هفته موارد بیماری از ۵۳ نفر در روز به بالای ۶۰۰ نفر رسیده یعنی ۱۲ برابر شده است.
دکتر سید محمد علوی تصریح کرد: پوشش واکسیناسیون در خوزستان مناسب نیست و از متوسط کشوری پایینتر است، اما در برخی شهرها پوشش واکسیناسیون بالاتر از متوسط استانی و کشوری است.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت : تاکنون ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دوز واکسن در خوزستان تزریق شده است و به طور میانگین هر فرد ۱.۵ واکسن تزریق کرده است در حالی که این رقم باید بالاتر از ۲ باشد. پوشش دوز اول واکسیناسیون در افراد بالای ۱۲ سال در خوزستان ۸۴.۲ درصد و پوشش نوبت دوم ۷۰.۶ درصد است. پوشش دوز سوم نیز در افراد بالای ۱۸ سال حدود ۲۳ درصد است.
وی با بیان اینکه ۹ تا ۱۰ درصد موارد ابتلا در کودکان زیر ۵ سال رخ میدهد، بیان کرد: واکسیناسیون کودکان تصمیم بجایی است؛ ۲۰۰ هزار کودک خوزستانی مشمول واکسیناسیون هستند که ۵.۲۳ درصد این افراد واکسن تزریق کردهاند و این پوشش در اهواز بسیار بهتر است.
علوی با اشاره به سرعت انتشار اُمیکرون گفت: در ویروس ووهان هر بیمار ۲ نفر را درگیر میکرد، در ویروس آلفا هر بیمار چهار نفر و در دلتا هر بیمار ۶ نفر را درگیر میکرد، اما این رقم در مبتلایان به اُمیکرون به بیش از ۱۰ نفر رسیده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد موارد انتقال بیماری در خوزستان در محیط خانواده رخ میدهد، افزود: ۳۱ درصد موارد ابتلا در خانوادهها، ۲۱ درصد موارد بر اثر تماس با سایر بستگان و شرکت در مهمانیها و دید و بازدیدهای خانوادگی، ۱۶ درصد موارد در اثر ترددهای مکرر درون شهری، ۱۲ درصد در پی تماس با مورد مثبت یا مشکوک در محل کار، ۷ درصد موارد ابتلا بر اثر شرکت در سایر تجمعات، ۷ درصد بر اثر شرکت در مراسم ترحیم و ازدواج و ۵ درصد موارد در اثر مسافرت در خارج از شهر رخ داده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اهمیت کنترل مرزها در جلوگیری از بروز سویههای دیگر، گفت: باید به مرزهای هوایی بیشتر توجه شود و حضور مسافران در هواپیما نیز باید به صورت یکی در میان باشد.
وی در خصوص ایجاد نقاهتگاهها در مرزهای زمینی بیان کرد: از افراد ایرانی که از طریق مرزهای زمینی وارد کشور میشوند تست گرفته میشود و در صورت مثبت بودن تست باید پنج روز در نقاهتگاهها نگهداری شوند. عنوان میشود که نقاهتگاه در مرز شلمچه فعال شده، اما باید این نقاهتگاه را از نزدیک بازدید کنیم.
بیشتر بخوانید : ابتلای ۲ هزار نفر به کرونا در یک روز در خوزستان
علوی افزود: در شرایط همه گیری بروز علائم، کسالت، سرفه، آبریزش بینی و سرماخوردگی باید اُمیکرون فرض شود و این افراد خود را از جامعه جدا کنند. هر چند برای اطلاع دقیق از موارد بیماری باید تست گرفته شود، اما اکنون ما میخواهیم از انتشار بیماری جلوگیری کنیم.