دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، مرخصی نیروهای بهداشتی و درمانی را در صورت ابتلا به اُمیکرون و وجود علائم خفیف، ۵ روز دانست.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا افزود: در صورتی که نیروهای بهداشتی و درمانی، علائم خفیف مانند تب و لرز داشته باشند، تا ۵ روز بعد از مثبت شدن تست شان میتوانند از مرخصی استفاده کنند، اما اگر فردی دارای درگیری شدید و نیازمند بستری باشد، با تایید متخصص مربوط میتواند از مرخصی بیشتری استفاده کند. نیروهای بهداشتی و درمانی که پس از ۵ روز مرخصی به محل کار بر میگردند باید از ماسکهای مطمئن و استاندارد مانند N۹۵ یا دو ماسک سه لایه استفاده کنند.
وی ادامه داد: بر اساس آخرین شیوه نامه درمانی کشور برای کرونا، درمان اُمیکرون تفاوت چندانی با دلتا ندارد؛ اما اُمیکرون سرایت پذیری بیشتری دارد و بر خلاف دلتا، سیستم تنفسی فوقانی را بیشتر درگیر میکند، بنابراین اگر بیماری دارای علائم ریوی و درگیری سیستم تنفسی تحتانی داشته باشد و اکسیژن خون این فرد کاهش پیدا کند و بستری شود، از نظر درمانی، تفاوتی با درمان دلتا ندارد و از درمانها و داروهای معمول در شیوه نامه کشوری استفاده میشود.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: اگر بیماری درگیری ریوی نداشته، اما عوامل خطر داشته باشد که فرد را مستعد بستری شدن در بیمارستان و بخشهای مراقبتهای ویژه کند یا باعث افزایش میزان مرگ و میر وی شود، درمان سه روزه رمدسیویر در کلینیکهای سرپایی مورد تایید معاونت درمان وزارت بهداشت توصیه میشود که این معاونت نیز در پروتکل ۱۱ درمان کووید ۱۹، آن را به دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی ابلاغ کرده است. پزشکان و کادر درمان میتوانند با مراجعه به پروتکل ۱۱ معاونت درمان، همه زوایای درمانی را بدانند و بر اساس آن، تصمیم گیری کنند.
جماعتی افزود: باتوجه به شیوع گسترده اُمیکرون که باعث تبدیل رنگ تعدادی از شهرهای کشور به قرمز و نارنجی شده است، توصیه و مصوبه مورد اجماع اعضای کمیته علمی کرونا در جلسه روز گذشته این بود که محدودیتهای اجتماعی تا دو هفته در سراسر کشور اجرا شود که این محدودیتها میتواند در مجامعی مانند مدارس، دانشگاه ها، کنسرتها و مجموعههای ورزشی که تعداد زیادی افراد در آن حضور دارند، اجرایی شود و پس از آن دوباره بر اساس شرایط کشور، تصمیم گیری میشود.
وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا به اُمیکرون، توصیه ما این است که همه افرادی که از منزل خارج میشوند، حتما از ماسک استفاده کنند و ماسک به طور درست و کامل دهان و بینی را بپوشاند. توصیه میشود که در همه مجامع و محلهایی که افراد زیادی رفت و آمد دارند، استفاده از ماسک باید الزامی باشد و اگر فردی فاقد ماسک است، به صورت رایگان در اختیار او قرار گیرد، زیرا استفاده از ماسک در کاهش سرایت زایی بیماری، تاثیر بسیار زیادی دارد.
دبیر کمیته علمی کشوری کرونا گفت: تزریق واکسن در گروه سنی ۵ تا ۱۱ سال که در ستاد ملی مقابله با کرونا به تصویب رسیده است، در دو نوبت و به اندازه حجم تزریقی به بزرگسالان خواهد بود و بر اساس مجوزهای سازمان غذا و دارو و مطالعات انجام شده، دُز تزریقی در این گروه سنی، به اندازه بالغین است.
جماعتی افزود: افرادی که دارای بیماریهای نقص ایمنی هستند یا تحت درمانهای داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی قرار دارند و دارای بیماریهای زمینهای هستند که بیماری کرونا، میتواند آنها را به سرعت و شدت درگیر کند و باعث بستری شدن آنها شود، از ماسک مناسب مانند N۹۵ استفاده کنند یا اگر امکان استفاده از این نوع ماسک را ندارند، از دو ماسک سه لایه استاندارد استفاده کنند. ثابت شده است که استفاده از ماسک مناسب میتواند تا ۳۵ درصد از درگیری افراد با کرونا پیشگیری کند.
وی ادامه داد: برای درمان سرپایی بیماران مبتلا به اُمیکرون افرادی که فاقد عوامل خطر، درگیری ریوی و بیماری نقص سیستم ایمنی هستند و در سنین بالا نیستند و علائم خفیفی همچون تب، گلودرد، آب ریزش بینی، ضعیف، بیحالی و سردرد دارند معمولا ماندن در خانه و حضور نداشتن در جامعه و نیز درمانهای حمایتی مانند مصرف مایعات توصیه میشود.