سهم پاکستان از هدفگذاری ۱.۷ میلیارد دلاری صادراتی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۰ حدود ۵۲ میلیون دلار، اما ظرفیتهای روابط تجاری خراسان رضوی با پاکستان بیشتر از این مقدار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مسوولان اقتصادی خراسان رضوی در نشستی با سرکنسول ایران در لاهور ضمن
این موضوع در نشست روز یکشنبه کمیته تجارت خارجی استانداری خراسان رضوی مطرح شد و مسوولان اقتصادی خراسان رضوی اعلام کردند که پاکستان پنجمین مقصد صادراتی خراسان رضوی و نهمین کشور تامین کننده اقلام مورد نیاز این استان است.
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در این نشست گفت: در هدفگذاری ۱.۷ میلیارد دلاری صادراتی استان برای سال ۱۴۰۰ سهم پاکستان حدود ۵۲ میلیون دلار و برای سال آینده ۶۵ میلیون دلار است اما ظرفیتهای روابط تجاری خراسان رضوی با پاکستان بیشتر از این اعداد است و می توان این کسری را از طریق ایالت پنجاب و لاهور جبران کرد.
علی غفوری مقدم افزود: ۷۰ درصد ظرفیتهای اقتصادی لاهور به بخش کشاورزی و ۳۰ درصد به بخش صنعت اختصاص دارد و شهر لاهور به عنوان مرکز ایالت پنجاب از ۲ هزار واحد صنعتی برخوردار است.
وی اضافه کرد: هیاتی تجاری قرار است از پاکستان در مشهد حضور پیدا کند که متشکل از فعالان اقتصادی در بخشهای مختلف تولیدی اعم از کاشی و سرامیک، صنایع ساختمانی، صنایع غذایی، قطعات خودرو، فرش و موکت، لوازم خانگی و مبلمان است که مشهد در این زمینه از ظرفیتهای زیادی برخوردار است.
آمادگی خراسان رضوی برای برپایی نمایشگاه اختصاصی در لاهور
معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی آمادگی برپایی نمایشگاه اختصاصی کالای ایران را در لاهور طی سال ۱۴۰۱ دارد و قرار است شهریور ماه سال آینده نمایشگاهی در کراچی پاکستان برگزار شود.
محمد احسانی افزود: پیشنهاد شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی برپایی نمایشگاه اختصاصی کالای ایران در لاهور پاکستان در نیمه دوم سال آتی است که در این راستا شرکت نمایشگاهی مشهد آمادگی کامل برای برگزاری این نمایشگاه را دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده برای کشور افغانستان، تمرکز امسال شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی بر پاکستان و شناسایی ظرفیتهای توسعه تجارت با آن کشور است و آبان ماه امسال هم ۲۳ نفر از صاحبان صنایع خراسان رضوی در نمایشگاه کراچی حضور یافتند و تجربه خیلی خوبی را پشت سر گذاشتند که منجر به انعقاد تفاهمنامه هایی بین صاحبان صنایع در این استان با تجار پاکستانی شد.
او آمادگی شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در خصوص پذیرش یا اعزام هیات تجاری به پاکستان و حمایتهای مالی از این بخش را اعلام کرد.
ظرفیتهای مدیریت حج و زیارت برای خدمت به زائران پاکستانی
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: پاکستان ظرفیت بزرگی دارد و زیارت یک مزیت بسیار گسترده استان خراسان رضوی است، ۲۰ درصد از جمعیت پاکستان شیعه اند اما زیارت در این کشور مختص شیعیان نیست و غیرشیعیان نیز آمادگی و علاقه مندی در این بخش دارند.
حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد افزود: لازم است دستگاه دیپلماسی برای بسط و گسترش حضور زائران در مشهد تلاش لازم را داشته باشد و نسبت به انجام فعالیتهایی مانند راه اندازی خطوط هوایی و پروازهای مستقیم اهتمام ورزد.
مدیر حج و زیارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: با توجه به ظرفیتی که در خصوص زیارت در ایالت پنجاب وجود دارد، ۱۱۰ هزار زائر از این ایالت برای مشهد عدد کمی است و امیداریم با حمایتهایی که از طریق استان انجام می گیرد بتوان این عدد را به سقف حداقل یک میلیون نفر در سال رساند.
جواد شاد با اشاره به این که در مورد زیارت ۲ موضوع مطرح است افزود: معمولا زائران پاکستانی که برای زیارت بارگاه منور رضوی می آیند، از مشهد به زیارت اعتاب مقدسه دیگر به ویژه زیارت حرم امام حسین (ع) نیز مشرف می شوند و مدیریت حج و زیارت استان آمادگی خدمت رسانی به هر ۲ نوع زیارت زائران پاکستانی را دارد.
وی اضافه کرد: صرف دادن ویزا به زائران پاکستانی برای خدمت رسانی به آنان کفایت نمی کند و باید برای خدمت رسانی از زمان صدور ویزا تا برگشت زائران از ایران برنامه ریزی کرد تا بتوان به اهداف اقتصادی لازم و اهداف فرهنگی که پاسخگوی تمایلات و نیازمندیهای زائران باشد دست یافت.
مدیر حج و زیارت خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ۲۷۰ دفتر زیارتی و بیش از ۱۳ هزار مدیر راهنمای زیارت زیر نظر مدیریت حج و زیارت استان گفت: تحقق این مهم نیاز به آن دارد که بتوان در ایالت پنجاب دفاتری را هماهنگ و خدماتی که نیاز است از طریق این دفاتر به زائران ارایه داد.
شاد، خدمات سازمان حج و زیارت به زائران پاکستانی را شامل حمل و نقل زمینی و هوایی، اسکان، تغذیه و تدارکات مورد نیاز، تامین روحانی کاروان، مداحی و تغذیه براساس طبع و میل آنان ذکر کرد.
سفر هیات تجاری از لاهور به ایران
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور هم گفت: رییس اتاق بازرگانی لاهور و هیات همراه آن که قوی ترین اتاق بازرگانی پاکستان را تشکیل می دهند و بیش از ۲۵ هزار عضو دارد با دعوت رسمی اتاق بازرگانی تهران در اسفندماه امسال سفری به برخی از شهرهای ایران از جمله مشهد خواهد داشت که این سفر فرصتی برای توسعه همکاریهای اقتصادی خراسان رضوی با کشور پاکستان است.
محمدرضا ناظری افزود: قرار است بهمن ماه جاری نمایشگاه اختصاصی کالاهای ایرانی در لاهور پاکستان برگزار شود که شرکت نمایشگاهی از خراسان رضوی نیز درصدد برآمده نمایشگاهی با محوریت کالاهای ایرانی در نیمه اول سال آینده در لاهور برگزار کند که بهتر است که برگزاری نمایشگاه هم در لاهور و هم در کراچی توسط خراسان رضوی برنامه ریزی شود.
وی با اشاره به ایجاد چند پرواز مستقیم از ایران به پاکستان و آمار ۱۱۰ هزار نفری از زائران ایالت پنجاب پاکستان که در سال ۱۳۹۸ به مشهد سفر کردند اظهار امیدواری کرد با پایان یافتن کرونا و ایجاد پروازهای مستقیم بیشتر در مسیر ایران و پاکستان بتوان زائر بیشتری را روانه مشهد کرد.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در لاهور با اشاره همخوانی برخی بخشهای سیستم آموزشی ۲ کشور ایران و پاکستان گفت: هم اینک در جذب دانشجوی پاکستانی در رشته های پزشکی و مهندسی در ایران مشکلی وجود ندارد و جذب دانشجوی بیشتر بستگی به تلاش بخش بین الملل دانشگاه های ایران نیز دارد اما در صورتی که جذب دانشجو در رشته خاصی با مشکل مواجه است دانشگاه مربوطه برای حل مشکل، مورد را به صورت کتبی به کنسولگری ایران در پاکستان اعلام کند.
ناظری با اشاره به اقبال زیاد به محصولات آستان قدس رضوی در پاکستان، صادرات بیشتر این محصولات به کشور پاکستان را خواستار شد.