سفیر لهستان امروز با حضور در وزارت ورزش با وزیر ورزش و جوانان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این جلسه که درخصوص ارتباط و همکاری دو کشور در زمینه ورزش و حوزه جوانان گفتگو شد، سیدمحمد پولادگر معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، مریم کاظمیپور معاون ورزش بانوان، اسماعیل احمدی سرپرست حوزه وزارتی و مشاور وزیر، شهرام عظیمی مدیرکل دفتر بینالملل حضور داشتند.
سفیر لهستان در ایران پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: این نخستین دیدار من با وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم بود. دیداری که بسیار صمیمانه انجام شد. در این ملاقات راههای همکاری را بررسی کردیم. بسیاری از آداب و رسوم و فرهنگ ورزشی ۲ کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در دیدار با سجادی زمینههای توافق و همکاری ورزشی ۲ کشور را بررسی کردم.
«ماچئی فایوکوفسکی» به صنعت ورزش اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین دستورالعملهای دیدار با وزیر ورزش دولت ایران بررسی زمینههای تجارت ورزشی بود. همچنین آموزش ورزش حرفهای و عمومی شدن ورزش هم مورد بررسی قرار گرفت. برای تحقق این مهم تفاهم کردیم که به مراحل عملی برای توافقات دست یابیم.
سفیر لهستان در ایران گفت: بحثها بسیار سازنده بود و گفتگوی خوبی انجام شد. امیدوارم از این جلسه و جلسات دیگر نتایج ملموسی بیرون آید.
همچنین سیدحمید سجادی هم در خصوص جلسه امروز خود با «ماچئی فایوکوفسکی» گفت: امروز در یکی دیگر از جلساتی که با سفرا داشتیم، خوشبختانه نوبت به لهستان رسید. بسیار سفیر فعال و ورزشدوستی است. جالب است که بدانید او در ایران ورزش میکند و از خانواده سوارکاری ایران است. خانواده او هم در چوگان فعالیت دارند. در گذشته از این موضوع اطلاع داشتیم که سفرا به ورزشهای مختلفی علاقمند هستند و برخی از فدراسیونها هم خوش فکر هستند و جامهایی با عنوان جام دیپلماتها برگزار کردند و این اتفاق بسیار خوبی است.
وی در خصوص نتیجه جلساتی که با سفرا برگزار میشود، افزود: رویکرد جدید رئیس جمهور، برقراری ارتباطات مجدد بینالمللی در زمینههای مختلف است. به عنوان مثال از فعالیتهای جدید دولت در اورآسیا مطلع هستید. این اقدامات نویدبخش روزهای خوبی است. ما هم برای تحقق اهداف وزارت امور خارجه بر آن شدیم که تعاملات ورزشی را با کشورهایی که زمینه مناسبتری برای همکاری دارند، دنبال کنیم.
وزیر ورزش گفت: لهستان در چند رشته ورزشی سرآمد است و در اروپا از موقعیت خوبی بهره میبرد. اگر بتوانیم از اردوها و مسابقات آنها استفاده کنیم، به نفع دو کشور است. البته سفیر لهستان پیشنهادات دیگری هم داشت. او پیشنهاد داشت که حتی در سرمایهگذاریهای ورزشی هم همکاری داشته باشیم. او به خصوص به صنعت اسب بسیار علاقمند بود و واقعیت این است که لهستان در این خصوص پیشرو است. ما هم سابقه خوب همکاری در این باره با لهستان داشتیم.
سجادی ادامه داد: هدف ما فقط واردات نیست بلکه اصلاح نژادی هم هست. پرورش، نگهداری، تمرینات و آمادهسازی اسب در رشتههای مختلف یکی دیگر از امکانات لهستان در این رشته است. روزی حساب میکردیم که سرمایهای که در اسبسواری وجود دارد، به مراتب از فوتبال بیشتر است. گردش مالی این رشته خیلی بیشتر از رشته فوتبال است. باید برخی تکالیف و عقبماندگیهای خود را در این رشته جبران کنیم و اعزامها را جدی بگیریم. تا چند سال رشته پرش اسب در آسیا وجود نداشت، اما اخیرا جزو برنامهریزیها قرار گرفته و اسبسواران امید بیشتری برای آینده دارند.