برخی ویتامین ها برای کمک به کنترل وزن بدن نقش مؤثری دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ انسان ممکن است برای کنترل وزن و دوری از عادت غلطی مانند پرخوری نیاز به دریافت برخی مکمل های غذایی داشته باشد.
مصرف منظم برخی ریزمغذی ها و املاح معدنی همانند آهن، امگا 3، روی، ویتامین ب، منیزیم و کلسیم منجر به تعدیل اشتها شده و از پرخوری و اضافه وزن جلوگیری می کند.
آهن:
اگر دردوران قاعدگی، زنان دچاراشتیاق شدید به خوردن استیک یا برگر شوند، تعجبی ندارد. کمبودآهن در بین زنان بخصوص قبل از یائسگی شایع است. همچنین گیاه خواران نیز در معرض این کمبود هستند. کمبود آهن، میل زیاد به خوردن گوشت را افزایش می دهد. با خوردن گوشت، ماکیان و ماهی، مقادیر قابل توجهی از آهن مورد نیاز بدن تأمین می شود.
منابع گیاهی آهن، جذب خوبی دربدن ندارند اما اگر از آنها استفاده می کنید بهتر است میوه های خشک، تخم کدو، حبوبات و غذاهای غنی شده را وارد رژیم غذایی تان نمایید. بهتر است همراه آهن، ویتامین ث مصرف کنید تا جذب آن سریعتر و بهتر باشد.
امگا۳:
کمبود این اسید چرب ضروری باعث هوس پنیر میشود. نوعEPA وDHA امگا ۳ که بهترین نوع محسوب می شوند، برای مقابله با هوس پنیر مناسب هستند. امگا ۳ در ماهی های روغنی مانند سالمون،ساردین و کنسرو تن ماهی وجود دارد. تخم مرغ، گردو، و دانه های کتان نیز حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ هستند.
روی:
ویتامین ب:
تحقیقات نشان می دهد که این ویتامین نقش مهمی در مدیریت استرس و افسردگی ایفا می کند. به طور خلاصه مصرف این ویتامین منجر به بهبود خلق و خوی و افزایش احساس خوب خواهد شد. هنگامی که شما به اندازه کافی ویتامین ب دریافت نمی کنید، به احتمال زیاد استرس و در نتیجه آن و میل به مصرف تنقلات و پرخوری در شما تقویت می شود. لازم است بدانید ویتامین ب در زرده تخم مرغ، سیب زمینی، آووکادو، گوشت، سبزیجات تیره رنگ و ماهی قزل آلا به وفور وجود دارد.
منیزیم:
با توجه به تحقیقات، کمبود منیزیم، منجر به تقویت میل به خوردن شکلات می شود. توجه داشته باشید که مصرف قند و افزایش استرس می تواند سطح منیزیم بدن را کاهش دهد. سیب زمینی، دانه ها، لبنیات، کلم بروکلی و ... منابع بزرگ منیزیم هستند.
کلسیم:
اگر شما دچار کمبود منیزیم هستید، به احتمال زیاد فقر کلسیم را نیز تجربه می کنید. کمبود کلسیم معمولاً باعث میل به مصرف شکلات و نمک می شود. به غیر از لبنیات، می توانید کلسیم را از راه مصرف کلم، ماهی آزاد، ماهی ساردین، دانه چیا و کنجد به دست بیاورید.