هزینههای زندگی خانوارهای انگلیسی به دلیل افزایش تورم در این کشور رو به افزایش است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بی بی سی، هزینههای زندگی مردم در انگلیس رو به افزایش است و این مسئله بر زندگی افراد جامعه تأثیر گذاشته است. همه شواهد نشان میدهد که این تازه آغاز کار است.
تورستن بل، مدیر اجرایی بنیاد رزلوشن گفت: فشار بر روی خانوادهها خبر اصلی سال ۲۰۲۲، به ویژه نیمه نخست سال، خواهد بود. میزان این فشار به اندازهای خواهد بود که تنها در رکودهای بزرگ اتفاق میافتد.
نرخ تورم بالا رفته و بهای اقلام مصرفی ظرف ۱۲ ماه گذشته به میزان ۵/۴ درصد افزایش است، این بالاترین نرخ تورم طی ۳۰ سال گذشته است. بهای انرژی و مواد غذایی نیروی محرکه این افزایش تورم هستند، اما افزایش مالیات نیز یکی از عوامل افزایش هزینههای زندگی در انگلیس است. بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس به این شرایط اذعان کرده است.
بوریس جانسون گفت: من درک میکنم که چقدر اوضاع برای مردم دشوار شده است. من فشاری را که روی خانوادهها است درک میکنم.
ریشی سوناک، رئیس خزانه داری نیز گفت: این یک پدیده جهانی است، زیرا دلایل تورم - اعم از زنجیره تأمین و بهای انرژی - جهانی است.
تورم در حال حاضر یک مسئله جهانی است و میتوان آن را در بسیاری از اقتصادهای غربی مشاهده کرد. در آمریکا، میزان تورم ۷ درصد و در آلمان ۵/۳ درصد است. چیزی که ماهیت جهانی دارد، تبعات فردی به همراه آورده است، بویژه در زمستان.
یک شهروند انگلیسی گفت: بخاریها خاموش هستند و هر از گاهی روشن میشوند، بویژه وقتی هوا سرد است.
آیا دلیل این مسئله، افزایش قیمت هاست؟
یک شهروند انگلیسی دیگر گفت: بله، به خاطر افزایش قیمت ها.
دلیل افزایش بهای انرژی، بالا رفتن بهای عمده فروشی بنزین است. این نیز به نوبه خود معلول کاهش عرضه بنزین در سطح جهانی است. چند دلیل برای این کاهش عرضه است: نخست، زمستان گذشته، اروپا سرمای شدیدی را تجربه کرد، این بدان معناست که بخش زیادی از بنزین ذخیره شده مصرف شد. دوم، پر کردن مجدد این ذخایر به خاطر کاهش سرعت باد سختتر شده است، این به معنای کاهش ذخایر انرژی بادی است و کاهش انرژی بادی نیز به معنای مصرف بیشتر بنزین برای تولید برق است. دلیل سوم این است که تقاضا برای سوخت از سمت آسیا، بویژه چین افزایش یافته است. زمانی که بهای بنزین افزایش پیدا میکند، بهای نفت و گازوئیل نیز بالا میرود. آمارهای رسمی نشان دهنده افزایش ۲۰ درصدی بهای سوخت طی ۱۲ ماه است. دلیل اصلی آن، افزایش بهای نفت خام است. دلیل این افزایش، بالا رفتن تقاضا از جانب کشورهایی است که بعد از کووید اقتصاد خود را بازگشایی کرده اند. فقط بحث سوخت نیست، بهای مواد غذایی نیز افزایش یافته است. بهای مواد غذایی نیز رو به افزایش است. جک مونرو یکی از برگزارکنندگان کمپین در انگلیس استدلال میکند که آمارهای رسمی تورم، تأثیرات مربوط بر افراد فقیر جامعه را نادیده میگیرد.