به گفته پژوهشگران، ته سیگارهای رهاشده روی چمن یا خاک ممکن است آسیب جدی به رشد گیاهان مجاور آن برساند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، محققان دانشگاه آنجلیا راسکین در شهر کمبریج انگلستان طی مطالعهای دریافتند بقایای یک ته سیگار رها شده در طبیعت میتواند رویش یا حتی رشد گیاهان را به تاخیر بیندازد که به عنوان یک آلوده کننده زیست محیطی تلقی میشود.
نتایج منتشر شده این مطالعه در نشریه زیست شناسی و ایمنی محیطی (The jounal Ecotoxicilogy and Environmental safety) نشان میدهد که در چنین محیطهایی میزان رشد چمن ۱۰ درصد، شبدر ۲۷درصد و رشد طولی گیاهان ساقه دار ۱۳درصد کاهش مییابد.
اگر چه در حال حاضر کسانی که به دنبال کاهش آلایندهها هستند بیشتر زبالههای پلاستیکی مدنظرشان است، اما رها شدن ته سیگارها در محیط زیست، بیشترین آلودگی از سوی انسان هستند.
خبرگزاری ان. بی. سی (NBC) میگوید گرچه تعیین تعداد ته سیگارهای دور ریخته شده دشوار است، اما برآوردها نشان میدهد هر سال حدود ۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد نخ سیگار در جهان تولید میشود که فیلتر بیشتر آنها را افراد سیگاری بی مسئولیت در محیط زیست رها میکنند. از جمله ذرات موجود در فیلتر سیگار که برای محیط زیست خطرناک است، «استات سلولز» است که نوعی پلاستیک است و حداقل ده سال طول میکشد تا در طبیعت تجزیه و نابود شود.