اولین کاروان از کامیونها در اعتراض به دستورالعمل دولت کانادا برای واکسیناسیون اجباری رانندگان کامیون در برابر ویروس کرونا از سراسر مناطق مرزی راهی «اتاوا» شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پلیس در «اتاوا» پایتخت کانادا اعزام نیروها را برای مقابله با کاروانی از کامیون داران معترض به واکسیناسیون اجباری رانندگان خواستار شد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، اولین کاروان از کامیونها در اعتراض به دستورالعمل دولت کانادا برای واکسیناسیون اجباری رانندگان کامیون در برابر ویروس کرونا از سراسر مناطق مرزی راهی «اتاوا» شد.
با وجود اینکه بخشی از گروه معترضان خواستار پایان دادن به اجرای واکسیناسیون اجباری رانندگان کامیون و محدودیتهای کرونایی تعیین شده هستند، انتظار میرود صدها نفر از آنها وارد «اتاوا» شوند.
برخی از رهبران گروههای مخالف واکسیناسیون اجباری رانندگان، خواستار اعتراض صلح آمیز هستند، اما در بیانیههایی که برخی افراد مرتبط با این گروهها منتشر کرده اند، تهدید به خشونت هم دیده میشود.
«پیتر اسلولی» رئیس پلیس اتاوا روز جمعه در یک نشست خبری اعلام کرد: پلیس در همکاری مشترک با آژانسهای امنیت ملی کانادا در تلاش است هرگونه تهدید بالقوه را شناسایی کرده تا بتواند امنیت عمومی را برقرار کند.
وی افزود: اعتراضهای آخر هفته احتمالا منحصر به فرد، ادامه دار، خطرناک و قابل توجه خواهد بود. این اعتراضها قرار است به طور سراسری در کانادا برگزار شود.
رئیس پلیس اتاوا همچنین اعلام کرد: حتی در طول برگزاری این نشست خبری، اطلاعات جدیدی درباره تهدیدهای داخلی دریافت کردیم.
یکی از مقامات ارشد امنیتی در پارلمان کانادا پس از افزایش اعتراضهای رانندگان کامیون به نمایندگان هشدار داد گزارشهایی از احتمال حمله به خانههای نمایندگان دریافت شده است. صدها کامیون از مناطق مختلف راهی اتاوا شده اند و احتمال میرود آنها در ساعات آینده و احتمالا در زمان طولانی تر، در خیابانهای اطراف مجموعه پارلمان کانادا مستقر شوند.
هم زمان با فرا رسیدن ساعات شب، بیش از ۱۰۰ نفر از معترضان در پیاده روهای خارج از ورودیهای پارلمان کانادا صف کشیده اند. همچنین تعداد زیادی از خودروها و وانتها نیز در قسمت شمالی خیابان اصلی در پشت ساختمانهای پارلمان مستقر شده اند. معترضان با تکان دادن پرچم هایی، با فریاد اعتراض خود را بیان کرده و برخی از حامیان آنها هم با صدای بوق ممتد خودروهایشان به جمع معترضان پیوسته اند.
رانندگان کامیون بخشی از اعتراضها به قانون جدیدی هستند که از ۱۵ ژانویه اجرایی شده است. در قانون جدید از رانندگانی که وارد کانادا میشوند خواسته شده بطور کامل در برابر ویروس کرونا واکسینه شوند. آمریکا نیز الزامات مشابهای را برای ورود رانندگان کامیون به این کشور در دستور کار قرار داده است.
«جی کاستر»، راننده کامیونی که سفرش را از شهر «فرگوس» در ایالت «اونتاریو» آغاز کرده تا از نزدیک شاهد این تظاهرات گسترده باشد، میگوید از اقدامات «جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا و دولت لیبرال این کشور برای اجباری کردن واکسیناسیون رانندگان کامیون در برابر کرونا دچار سردرگمی شده است.
رئیس پلیس کانادا میگوید از آنجایی که ممکن است برخی افراط گرایان، گروههای وابسته به راست گرایان و گروههای طرفدار برتری نژادی سفید پوستان به جمع کاروان کامیون داران معترض بپیوندند، نگرانیهایی درباره تظاهراتهای موازی با تظاهرات رانندگان کامیون در کانادا وجود دارد.
دولت کانادا مستثنی قرار دادن رانندگان کامیون از دریافت واکسن کرونا را متوقف کرده است که این بدان معناست رانندگان کامیون کانادایی لازم است قبل از تردد در این کشور، به منطور جلوگیری از قرنطینه دو هفتهای و انجام آزمایش کرونایی پیش از ورود به خاک کانادا، بطور کامل واکسن کرونا دریافت کنند.
رانندگان کامیونهای غیر کانادایی که هنوز واکسن کرونا دریافت نکرده یا فقط یک دوز از آن را دریافت کرده اند، در مرزهای کانادا با ممنوعیت ورود به این کشور مواجه شده و مجبورند ضمن بازگشت از مرز، مسیر منتهی به آمریکا را پیش بگیرند. از آن سو، دولت آمریکا هم از رانندگان کامیون کانادایی خواسته مستندات واکسیناسیون کرونای خود را هنگام ورود به این کشور نشان دهند.
شرکت حمل و نقل زمینی «آلیانس» کانادا که اعتراضهای اخیر را انکار کرده، اعلام کرد بیش از ۸۵ درصد از رانندگان کامیون واکسن کرونا را دریافت کرده اند. برخی از رانندگان کامیون هم در فضای مجازی اعلام کرده اند به فعالیت خود ادامه داده و کاروان معترض به اجباری شدن واکسیناسیون کرونا نمیتواند به جای آنها اعتراض کند.