آندو متریوز؛ بیماری خاموش در کمین زنان
بیماری خاموش آندو متریوز باعث عوارض تولید مثلی و کیفیت روحی و جسمی زنان میشود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما این مطلب در مراسم افتتاحیه چهارمین کنگره جراحیهای کمتهاجمی زنان و اندومتریوز عنوان شد.
دکتر زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این مراسم با اشاره به اهمیت آموزش بانوان در کاهش عوارض ناشی از این بیماری گفت: این بیماری بسیار پیچیده است و میتواند به تغییرات سیستم ایمنی و حرکتی منجر شود و نوجوانانی که به این بیماری مبتلا میشوند، احتمال بیشتری وجود دارد که به میگرن هم مبتلا شوند.
زالی با تاکید بر نقش تغذیه مناسب در پیشگیری و درمان بسیای از بیماریها گفت بیش از ۸۱ درصد زنان در تهران کمبود ویتامین دی دارند و این رقم در بانوان باردار افزایش مییابد.
وی افزود: بیست تا سی هزار نفر در کشور به طور قطعی مبتلا به بیماری آندومتریوز هستند در حالی که پیش بینی میشود این بیماری تاکنون سه میلیون نفر را درگیر کرده باشد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: استفاده از آنتی اکسیدانها سلینیوم و ویتامین سی و استفاده از غذاهای با فیبر بالا میتواند به سلامت بانوان کشور که پایههای سلامت خانوادهها هستند، کمک کند.
بافت اندومتریال یا همان بافت مخاط رحم شامل غده، گلبولهای خون و بافتهای همبند است و معمولا درون رحم رشد میکند تا رحم را آماده برای تخمک گذاری کند.
این بافت به صورت طبیعی در داخل حفره رحم وجود دارد و به صورت ماهانه دچار تغییرات قاعدگی میشود.
تا زمانی که اندومتر در داخل حفره رحم قرار دارد همه چیز طبیعی است و مشکل زمانی ایجاد میشود که این بافت به قسمتهای دیگر بدن مانند داخل لگن سرک میکشد و به طور نابجا در این بخش قرار میگیرد.
این بافتها در داخل لگن دچار التهاب، خونریزی و چسبندگی داخل لگن و همچنین موجب ایجاد کیستهای شکلاتی به طور مکرر در تخمدان میشوند.
التهاب و کششی هم که روی اعصاب و بافتها وارد میشود، موجب ایجاد درد لگنی مزمن در خانمها میگردد.
معمولا این دردها با شدت زیادی در خانمها و دختران جوان بروز میکند و در سنین باروری نیز ممکن است موجب بروز مشکلات ناباروری شود.