لبو یکی از خوراکی های خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که خیلی راحت می توانید آنرا در منزل تهیه کنید.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، حتما تا قبل از اینکه کرونا سبک زندگیمان را تغییر دهد، از گاریهای کنار خیابان در هوای سرد زمستانی لبوی داغ خریده و خورده بودید، اما حالا به خاطر محدودیتهای کرونایی و لزوم رعایت دستورالعملهای بهداشتی بهتر است خودمان در خانه دست به کار شویم و لبوی داغ و قرمز را درست کنیم.
مواد لازم برای درست کردن لبوی داغ:
چغندر: یک کیلو
آب: نصف پیمانه
شکر: به میزان دلخواه
طرز تهیه و دستور پخت لبوی داغ:
مرحله اول
ابتدا لبوها را کاملا تمیز میکنیم و میشوییم و در قابلمهای کوچک قرار میدهیم (همان طور با پوست باید باشند) و ۵ لیوان آب روی لبوها میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا به مدت ۳ ساعت به مرور زمان بپزند.
مرحله دوم
گاهی به لبوها سرمی زنیم تا اگر آب موجود در قابلمه کم شده بود و نیاز به آب جوش داشت مجددا اضافه کنیم. سپس لبوها را آزمايش میکنیم و با زدن چنگال داخل آنها متوجه میشویم که پخته اند و یا نیاز به پخت بیشتری دارند.
مرحله سوم
لبوها که پخته شدند آنها را از روی حرارت بر میداریم و کنار میگذاریم تا خنک شوند (حتما باید به اندازه ۲ لیوان آب لبو پس از پخت داخل قابلمه باشد). بعد پوست روی آنها را میگیریم و روی تخته آشپزخانه آنها را حلقه حلقه خرد میکنیم.
مرحله چهارم
سپس مجددا به داخل قابلمه بر میگردانیم و شکر را میافزاییم و درب قابلمه را میگذاریم و حرارت را کم میکنیم تا يک ساعت دیگر لبوها بپزند و آب لبو تبخیر شود و فقط نصف لیوان از آب لبو در پایان پخت مانده باشد، که آن هم بسیار غلیظ باشد.
مرحله پنجم
در آخر لبوها که پخته شدند و تنها یک شیره غلیظ از آب لبو که دارای غلظت متوسطی است ماند، حرارت زیر قابلمه را خاموش میکنیم و لبوها را داخل ظرف مورد نظرمان میچینیم و از آب غلیظ آن هم روی لبوها میریزیم و حالا ديگر آماده ميل کردن است.