استاندار خراسان جنوبی با سفر به مرز ماهیرود در نشستی با مولوی روحانی والی فراه افغانستان برای افزایش تعاملات تجاری رایزنی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، استاندار امروز با سفر به مرز ماهیرود، مرز مشترک با کشور افغانستان، در نشست
آقای قناعت افزود: راهبردهای ایران کمک به بازسازی زیرساختهای اقتصادی و تجاری افغانستان، تقویت شبکههای حمل و نقل و ترانزیت، حمایت از همکاری بخش خصوصی، همکاری در بخش آموزش نیروی انسانی متخصص و توسعه فنآوری اطلاعات، توسعه ولایتهای افغانستان نزدیک مرز ایران، امنیت در مرزهای مشترک، مشارکت در طرحهای آموزشی و بهداشتی و همکاریهای علمی و فرهنگی است.
وی با بیان اینکه مرز رسمی ماهیرود، مهمترین گذر مرزی در استان خراسان جنوبی و طلاییترین موقعیت در جهت ارتباط حمل و نقل به افغانستان و کشورهای آسیای میانه است، گفت: انتقال کالا از مرز ماهیرود باعث کاهش مسافت حدود ۵۰۰ کیلومتری در ترانزیت کالا از بندر عباس و بندر چابهار به افغانستان و کشورهای آسیای میانه و اقتصادی کردن ترانزیت کالا از مسیر ایران و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه میشود.
استاندار خراسانجنوبی با اشاره به اینکه خراسان جنوبی آمادگی و درخواست فعال شدن و رونق همه بازارچههای مشترک مرزی استان با کشور افغانستان را دارد، گفت: علاوه بر بازارچه مرزی ماهیرود، دو بازارچه مرزی دوکوهانه و گلورده یا میل ۷۳ که با ولایت فراه هم مرز هست نیز درخواست داریم فعال شود.
آقای قناعت با اشاره اینکه همچنین در خواست همکاری لازم جهت احداث مسیر باقیمانده راه میل ۷۸ تا ولایت فراه افغانستان را داریم، افزود: این محور ۱۲۰ کیلومتر است که ۶۵ کیلومتر آن آسفالت شده و پروژه از قلعه کاه تا فراه با پیشرفت حدود ۴۰ درصد در حال انجام است.
وی با بیان اینکه دفتر صدور روادید در مرز ماهیرود و مرکز ولایت فراه افغانستان به منظور تسهیل و تسریع در صدور ویزا و انجام امور تجار و سرمایه گذاران مورد انتظار است، گفت: راه اندازی کنسولگری افغانستان در بیرجند و کنسولگری ایران در استان فراه از دیگر خواستهها و انتظارات است که به آسان سازی تجارت کمک میکند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه استان برای برگزاری مستمر نشستهای دو طرف در بیرجند، مرز ماهیرود و ولایت فراه جهت بررسی راهکارهای توسعه همکاریها آمادگی دارد، گفت: برای افزایش ساعت کاری در مرز ماهیرود و ارائه خدمات و انجام امور تجاری در روزهای تعطیل با هماهنگی دستگاههای اجرایی ذیربط دوطرف آمادگی کامل وجود دارد.
آقای قناعت با اشاره به اینکه خراسان جنوبی آمادگی خود را جهت واردات کالا از افغانستان بویژه مواد معدنی و اقلام کشاورزی با استقرار قرنطینه جهت کمک به برقراری توازن نسبی تجاری با ایران اعلام میکند، گفت:همچنین برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مرز ماهیرود و خراسان جنوبی به اتباع افغانستان و توسعه و تسهیل توریسم درمانی آمادگی کامل داریم.
وی با اشاره به لزوم فعال شدن اتاق مشترک ایران و افغانستان با محوریت استان خراسان جنوبی و همچنین اتاق مشترک ولایت فراه، افزود: خراسان جنوبی آماده برای احداث خط انتقال و تأمین برق مورد نیاز ولایت فراه و مناطق مرزی هم مرز با خراسان جنوبی و همچنین صادرات سوخت به افغانستان و تأمین بخشی از سوخت مورد نیاز ولایت فراه و ساکنان مناطق و روستاهای مرزی افغانستان است.