سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز : سه برنامه برای توسعه و آبادانی خوزستان آماده و تدوین شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، علی محمد آخوند علی در دوازدهمین همایش بین المللی مهندسی رودخانه با میزبانی خوزستان در اهواز بیان کرد: وزیر علوم برنامهای از دانشگاه چمران خواست با عنوان دیپلماسی علمی با ۱۰۰ سر فصل با پتانسیلها و برنامههایی که باعث تحول در بخشهای اقتصادی و اجتماعی خوزستان میشود تدوین شود.
وی با بیان اینکه پتانسیلهای زیادی در استان وجود دارد، اظهار داشت:در شورای برنامه ریزی استان نیز بعد از ۱۰ سال سند توسعه استان و سند آمایش سرزمین خوزستان تدوین و تصویب شد.
آخوندعلی افزود: همچنین در دانشگاه شهید چمران اهواز تعدادی از نیروها در حال آماده سازی برنامه دیگری در خصوص ارتباط دانشگاه و توسعه استان هستند.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: تلاش میکنیم محورهای این تحقیقات در خارج از دانشگاه اجرا شود و با استفاده از متخصصان این برنامهها مطرح شوند و دستگاههای اجرایی باید هر کدام به وظایف خود برای توسعه استان عمل کنند.
وی با اشاره به اهمیت شکل گیری مهندسی رودخانه در خوزستان اظهار داشت: منابع آبی زیر زمینی در خوزستان نسبت به آبهای سطحی محدود است و به همین دلیل موضوع مهندسی رودخانه شکل گرفته است تا برداشت و مصرف از رودخانهها مدیریت شود.
آخوندعلی با بیان اینکه بیش از ۲۷ عنوان از این همایش استخراج شده است افزود: رودخانهها نباید ناودانی برای ورود انواع آلایندهها باشند.
سرپرست دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: افزایش رسوب در رودخانهها به دلیل خوب نگهداری نکردن و توسعه بدون برنامه کشاورزی باعث آسیب وارد کردن به رودخانهها شده است.
آخوندعلی با اشاره به اینکه توسعه پایدار و امنیت ملی به آب وابسته است ادامه داد: بسیاری از اموری که در آینده باید رقم بخورد به آب وابسته است.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ هزار نفر از سایت این همایش بازدید کردند اظهار داشت: ارتباط دانشگاه شهید چمران اهواز با استانداری خوزستان محکمتر میشود، منابع پراکنده را جمع آوری میکنیم و به آنها جهت خواهیم داد و تحقیقات باید جنبه عملیاتی پیدا کنند.
بیشتر بخوانید : بررسی راهکارهای علمی برای حفاظت از رودخانهها
به گفته دبیر دوازدهمین همایش بین المللی مهندسی رودخانه در اهواز ۲۱۶ مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که از این تعداد ۱۷۰ مقاله پذیرش شد و ۶۵ مقاله به صورت شفاهی و ۱۰۵ مقاله نیز به صورت پوستر ارایه میشوند.