رییس انستیتو پاستور ایران:
تولید ۱۵ میلیون دز واکسن در انستیتو پاستور تا اوایل دی ماه
تا اوایل دی ماه انستیتو پاستور ایران، ۱۵ میلیون دُز واکسن تولید کرد که ۸ میلیون دُز آن تحویل وزارت بهداشت شده است و ۷ میلیون دُز آن در انبارهای انستیتو پاستور ایران موجود و آماده تحویل میباشد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر علیرضا بیگلری با اشاره به این نکته که پاستوکووک در حال حاضر یکی از دو واکسن مورد استفاده در کشور و نیز تنها واکسن تولید داخل است که مجوز استفاده در گروههای سنی زیر ۱۸ سال را هم دارد، افزود: از همان ابتدا، این برنامه ریزی وجود داشت که حدود ۱۰ میلیون از این ۱۵ میلیون دُز تولیدی برای واکسیناسیون ۵ میلیون کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال استفاده شود که با توجه به اینکه واکسیناسیون کودکان دو دُزه و با واکسن پاستوکووک انجام میشود، نیازی به دُز یادآور یعنی پاستوکووک پلاس نبود.
وی در ادامه گفت: از ۵ میلیون دز باقی مانده، حدود ۳ میلیون دُز واکسن پاستوکووک و حدود ۲ میلیون واکسن پاستوکووک پلاس تولید شد که این ۲ میلیون دُز واکسن پاستوکووک پلاس، برای دُز سوم افراد بزرگسالی که دو دُز واکسن پاستوکووک را دریافت میکردند و عده محدودی از افرادی که سایر واکسنها را دریافت میکردند، از جمله برای کادر درمان که اغلب واکسنهای اسپوتنیک و آسترازنیکا دریافت کرده بودند، پیش بینی شده بود. به عبارت دیگر با وجودی که واکسن پاستوکووک پلاس تنها واکسن کووید۱۹ دنیا هست که اساسا به عنوان دُز بوستر و یا یادآور طراحی و تولید شده و مجوز مصرف به عنوان دُز سوم و یادآور تمام واکسنهای تزریقی کشور را دارد، ولی از ابتدا قرار نبود این واکسن در حدی تولید شود که بتواند به عنوان دُز سوم تمام واکسنها و در حد بسیار زیاد و آن هم در زمانی کوتاه مورد استفاده قرار بگیرد.
رییس انستیتو پاستور ایران همچنین افزود: بنابراین انستیتو پاستور ایران به تعهدات خود در تولید سری اول واکسنهای خود عمل کرده است و اگر در حال حاضر درخواست وزارت بهداشت، تولید بیشتر واکسن پاستوکووک پلاس باشد، آمادگی تولید آن در این مجموعه وجود دارد.
وی ادامه دارد: ظرفیت تولید ماهانه این واکسنها در حال حاضر در انستیتو پاستور ایران در حدود ۴ میلیون دُز میباشد که بر اساس درخواست وزارت بهداشت از هر دو نوع پاستوکووک و پاستوکووک پلاس قابل تولید میباشد.
دکتر بیگلری گفت: در حال حاضر واکسن پاستوکووک پلاس به عنوان دُز سوم تمام واکسنها مجوز مصرف دارد، ولی با توجه به آنکه بیش از ۸۰ درصد جمعیت کشور با واکسنهای غیر فعال شده مانند سینوفارم واکسینه شده اند، مطالعهای طراحی شده است که کارآیی و بی خطری واکسن پاستوکووک نیز برای دُز سوم واکسن سینوفارم بررسی شود.