معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت بر این موضوع که «دریافت واکسن به معنای مبتلا نشدن به کرونا نیست»، تاکید کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، فرم غالب ویروس کرونا در ایران را اُمیکرون نام برد و افزود: واکسیناسیون، میزان ابتلای افراد به این بیماری را کم نمیکند، زیرا دیده شده است افرادی که حتی ۳ دُز را دریافت کردهاند، مبتلا شدهاند، اما شدت بیماری در این دسته از افراد به شدت کاهش مییابد و از بستری شدن آنها در بخشهای بیمارستانی و ICU کم میشود.
وی به وضع تولید واکسن در کشور اشاره کرد و ادامه داد: تنها واکسن وزارت بهداشت، واکسن تولید شده در انستیتوپاستور است، اما در کنار آن دانشگاه بقیه الله نیز واکسنی تولید کرده و در کنار آن واکسنهایی چون فخرا و برکت نیز تولید شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، تحقیقات انجام شده در زمینه تولید واکسنهای مختلف در کشور را ارزشمند توصیف کرد و گفت: در نهایت واکسنهایی که ضعیف هستند و کارایی لازم را ندارند ارزیابی خواهند شد.
پناهی به فعالیت مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها در حوزه سلامت در کشور اشاره کرد و افزود: راه اندازی مراکز تحقیقاتی همسو و موازی نیز یکی از دغدغههای ما است و در حال حاضر ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی با مجوز وزارت بهداشت در کشور راه اندازی شده است و بسیاری از این مراکز برای رسیدن به حداقلها تلاش میکنند و ما با نشستی که با معاونتهای فناوری دانشگاههای علوم پزشکی داشتیم، بر ساماندهی مراکز تحقیقاتی موازی تاکید شده است.
وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی مراکز تحقیقاتی همسو، ادامه داد: ما باید از ایجاد زیر ساختهای تکراری جلوگیری کنیم، زیرا این امر هزینه بر است و در این راستا ما بر شبکه سازی تاکید داریم. چون با شبکه سازی با حضور همه متخصصان از زیر ساختهای کشور در راستای حل معضلات کشور اقدام میشود.