چنار کهنسال گناباد و آبشار روستای آبگرم کلات ؛ در فهرست میراث طبیعی ملی
درخت چنار ۳۰۰ ساله قنات قصبه گناباد و آبشار روستای آبگرم کلات نادری در فهرست میراث طبیعی ملی ثبت شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی ، مدیرکل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی گفت : درخت چنار
کهنسال قنات قصبه گناباد به شماره ۹۰۳ به تاریخ ۲۱/۷/۱۴۰۰ در فهرست میراث طبیعی ملی ایران ثبت و اکنون به استان ابلاغ شده است.
سید جواد موسوی افزود : این درخت کهنسال در جنوب شهر گناباد و در مسیر یکی از شاخههای اصلی جوی قنات قصبه قرار دارد.
مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی اداره کل میراثفرهنگی ، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی هم درباره سیمای ظاهری این درخت گفت : تنه این درخت کهنسال بیش از ۱۵۷ سانتی متر قطر دارد و ارتفاع آن ۱۲ متر است ، همچنین طول سایه انداز ۱۴ متر و عرض سایه انداز نیز ۱۴ متر است.
محمود طغرایی ادامه داد : در مسیر جویهای اصلی و فرعی این قنات تاریخی ، درختان بسیار قدیمی با قدمتی بیش از ۳۰۰ سال هنوز برجای مانده و نیازمند توجه، حفاظت و نگهداری است که از آنجمله درختان توت جوی پیر علی و چندین چنار را میتوان نام برد.
وی افزود: براساس برآوردهای انجام شده توسط کارشناسان، پیشینگی این درخت در حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ سال برآورد شده است.
طغرایی گفت : با توجه به ثبت جهانی قنات قصبه و ضرورت توجه به این قنات جهانی و عناصر وابسته به آن، سعی شد درختان کهنسال پیرامون جویهای این قنات نیز شناسائی و در فهرست میراث طبیعی کشور ثبت شده و به عنوان یک موجود زنده چند صدساله و جاذبه ارزشمند گردشگری، در برنامههای حفاظتی قنات مد نظر مدیران قرار گیرد.
آبشار روستای آبگرم کلات نادری؛ در فهرست میراث طبیعی ملی
همچنین آبشار روستای آبگرم کلات نادری به شماره ۹۰۴ در فهرست میراث طبیعی ملی ایران ثبت شد.
طغرایی درباره این آبشار هم گفت : این آبشار با ارتفاع ۲۴ متر در مجاورت روستای آبگرم، دهستان پساکوه، بخش زاوین در ۷۹ کیلومتری شهرستان کلات نادری قرار دارد.
او ادامه داد : برای رسیدن به آبشار ، پس از عبور از روستای آبگرم، در مسیری که باید بصورت پیاده تردد کرد، پس از طی کردن راهی حدود نیم ساعت به آبشار زیبای آبگرم خواهید رسید.
به گفته وی ، نام این آبشار از روستای آبگرم که دارای چشمههای آبگرم زیادی است گرفته شده و از این محدوده، بهترین و زیباترین چشم اندازهای کلات نادری دیده میشود.
مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی ادارهکل میراثفرهنگی خراسان رضوی با اشاره به بررسیهای زمین شناسی صورت گرفته درباره این اثر طبیعی اظهار کرد : منطقه مورد مطالعه جزئی از زون کپه داغ است که مرتفعترین قله امروزی آن در جنوب این حوضه واقع شده است.